avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatii

am doi copii de 2 si 12 ani le pot dona lor partea mea din apartamentul ce il detin impreuna cu fratele meu?si daca da eu voi mai aparea ca si detinator de proprietate?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:58, 30 Aprilie 2010
Le puteti dona, insa nu au varsta necesara pentru a accepta donatia .
Daca donati ambilor copii, dreptul de proprietate se va transfera acestora iar dvs. nu veti mai aparea ca proprietar. Problema este aceea ca in cazul in care copii sunt minori donatia se accepta de catre parinte in locul lor . Depinde foarte mult daca notarul va accepta ca dvs sa fiti si donator si sa semnati pentru acceptarea donatiei in locul copiilor.
Daca totusi reusiti sa faceti actul la notar atunci tot dvs va veti ocupa de bunurile donate pana la majoratul copiilor .
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
Emil Lasconi, Consilier juridic
Se poate face cu numirea unui curator de catre autoritatea tutelara.
Nu veti mai aparea ca co-proprietar.
Dar, daca faceti acest lucru pt a va micsora patrimoniul si a evita executarea silita din partea unui creditor, acesta poate ataca actul in instanta si tot va executa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna seara! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea situație: sunt căsătorită și împreuna cu sotul meu avem doi copii: un băiat in ... (vezi toată discuția)
Donatie mihaela495 mihaela495 Buna ziua As avea urmatoarea problema daca ma poate ajuta cineva. In calitate de parinti am dori sa donam un imobil copilului nostru minor. Legat de ... (vezi toată discuția)
Daca pot trece cota mea pe numele fiului in varsta de 1 an MariM MariM Buna ziua. Imi puteti spune in cazul in care sunt coproprietar pe un apartament daca pot trece cota mea parte pe numele fiului in varsta de 1 an, si daca pot ... (vezi toată discuția)