avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indreptare eroare materiala. Exceptii. Posibil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indreptare eroare materiala. Exceptii. Posibil?

Este adevarat ca o cerere de indreptare eroare materiala poate fi indreptata fie la cerere fie din oficiu dar...
Ce se intampla in situatia in care, cererea de indreptare eroare este introdusa de o persoana care nu are calitate procesual activa (ii lipseste interesul pentru a promova aceasta cerere)? Este tinuta instanta care va pronunta o incheiere in vederea solutionarii acestei cereri facute de catre o persoana, sa analizeze exceptii de procedura (evident, in masura in care este sesizata de catre cealalta parte!..care afla de aceasta cerere...intamplator..fiind fara citarea partilor) ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:55, 1 Mai 2010
Irina S. a scris:

Dar in situatia in care o parte formuleaza cerere de recuzare, instanta investita cu judecarea cererii de indreptare cum va proceda?

Ok, am inteles!
Dar in privinta recuzarii...ce se intampla?
Pentru a cere recuzarea completului, trebuie sa ai motive solide.
Cel mai uzitat motiv este legitima banuiala, adica banuiesti membrii completului de fovorizarea unei parti, fie ca sunt ruda, fie ca sunt in relatii stranse de prietenie.
Cum spuneam, trebuie sa dovedesti.
Cred ca vreti numai o tergiversare prin aceasta cerere de recuzare.
Nu se poate admite vreo exceptie.Recuzarea se poate cere dupa parerea mea dar nu va ajuta.
Hotararea ramane neschimbata chiar daca s-ar admite recuzarea.
Orice parte din proces poate recuza in conformitate cu C.pr.civ
si pentru motivele prevazute de art. 27 C.pr.civ.
Daca cerea dvs se incadreaza in vreunul din aceste motive si daca o considerati utila
puteti formula si cerere de recuzare.
cereea nu poate fi introdusa decat de partile in dosar...tertii trebuie sa faca actiune separata

Alte discuții în legătură

Scutirea de la plata a unor debite provenite din indemnizatia de handicap elenadintroia elenadintroia Buna ziua va rog sa ma ajutati in urmatorul caz: am certificat de handicap permanent usor fara indemnizatie. Anul trecut am primit din greseala timp de trei ... (vezi toată discuția)
Nume greºit în cererea de chemare în judecatã mike72_mail mike72_mail În cererea de chemare în judecată privind validarea popririi am menţionat numele greşit al terţului poprit,iar acesta a motivat cu excepţia calităţii ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala sindicalistul sindicalistul Art. 503 Noul Cod Procedura Civila Obiectul şi motivele contestaţiei în anulare: 2. dezlegarea dată recursului este rezultatul unei erori ... (vezi toată discuția)