avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indreptare eroare materiala. Exceptii. Posibil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indreptare eroare materiala. Exceptii. Posibil?

Este adevarat ca o cerere de indreptare eroare materiala poate fi indreptata fie la cerere fie din oficiu dar...
Ce se intampla in situatia in care, cererea de indreptare eroare este introdusa de o persoana care nu are calitate procesual activa (ii lipseste interesul pentru a promova aceasta cerere)? Este tinuta instanta care va pronunta o incheiere in vederea solutionarii acestei cereri facute de catre o persoana, sa analizeze exceptii de procedura (evident, in masura in care este sesizata de catre cealalta parte!..care afla de aceasta cerere...intamplator..fiind fara citarea partilor) ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:55, 1 Mai 2010
Ok, deci in cererea de indreptare eroare , in afara exceptiei de competenta..nu se pot analiza alte exceptii.
Dar daca sunt intr-o contestatie in anulare..impotriva dec. din recurs, iar partea face o cerere de indreptare eroare materiala la instanta de fond (deci in aceeasi cauza) ..pot cere o suspendare a judecarii cererii de indreptare..pana ma judec in contestatia in anulare?
Daca indreptarea erorii materiale are o inraurire asupra contestatiei in anulare , cel de-al doilea proces, cu privire la aceasta cale de atac extraordinara, judecata de urgenta si cu precadere, ar putea fi suspendat pana la indreptarea acesteia ( depinde care a fost greseala instantei de fond si cat de mult influenteaza contestatia in anulare exercitata).
Pai eu vreau sa suspend solutionarea cererii de indrepatre eroare. Oare este posibil in aceasta procedura o cerere de suspendare?
Din punctul meu de vedere, aceasta e rezolvata cu intaietate.
Sa inteleg din raspuns Dvs. ca nu se poate analiza o cerere de suspendare in cererea de indreptare eroare materiala?

Alte discuții în legătură

Scutirea de la plata a unor debite provenite din indemnizatia de handicap elenadintroia elenadintroia Buna ziua va rog sa ma ajutati in urmatorul caz: am certificat de handicap permanent usor fara indemnizatie. Anul trecut am primit din greseala timp de trei ... (vezi toată discuția)
Nume greºit în cererea de chemare în judecatã mike72_mail mike72_mail În cererea de chemare în judecată privind validarea popririi am menţionat numele greşit al terţului poprit,iar acesta a motivat cu excepţia calităţii ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala sindicalistul sindicalistul Art. 503 Noul Cod Procedura Civila Obiectul şi motivele contestaţiei în anulare: 2. dezlegarea dată recursului este rezultatul unei erori ... (vezi toată discuția)