avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... trebuie sa platesc drepturi de autor si daca inchiriez ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

trebuie sa platesc drepturi de autor si daca inchiriez doar sala pentru evenimente?

Trebuie sa platesc drepturi de autor si daca inchiriez doar sala pentru evenimente?Eu utilez sala cu mese,scaune,boxe etc pentru petreceri,nunti,botezuri ,iar clientul isi aduce muzica.Presupun ca si dj-ul adus are aceasta autorizatie.Intrebarea mea ramane daca am si eu nevoie de aceasta.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Dinu Turcanu , Consilier juridic 13:24, 6 Mai 2010
da trebuie
De obicei organizatorul este cel responsabil cu obtinerea autorizatiei necesare. Contractul de inchiriere al salii nu te acopera, asa ca va trebui sa o obtii tu. Mai sunt DJ care detin autorizatii si raporteaza si platesc la UCMR-ADA, dar sunt foarte putin.

Nu uita ca iti trebuie autorizatii si pentru celelalte drepturi implicate, dr conexe ale interpretilor (CREDIDAM) si cele ale producatorilor de fonograme (UPFR).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa drepturi de autor pentru muzicã ambientalã Crinisor Crinisor Buna ziua, pt difuzare muzica ambientala, am platit taxe la UCMR-ADA si CREDIDAM. Mi-a mai cerut sa platesc si la ei UPFR-ul. Pe site la ORDA mai apar si ... (vezi toată discuția)
Licenta functionare dj / muzicant greierepoznas greierepoznas Buna ziua, Sunt din Bucuresti si va rog daca se poate, un raspuns la o problema : Vreau sa prestez servicii gen DJ si live ca muzicant, insa nu stiu daca am ... (vezi toată discuția)
Ucmr -ada sau upfr A. Ionut A. Ionut Pentru activitatea desfasurata la un bar-club la care din cele doua organisme de gestiune colectiva a drepturilor de autor (UCMR-ADA sau UPFR) se achita taxele ... (vezi toată discuția)