Irina S. a scris:
2004: investire cu formula executorie, incuviintare si constituire dosar executare..incepe executarea silita. Aflu ca debitorul a vandut de sub sechestru dar continui executarea silita, urmarind bunul sechestrat in mana tertului.
Tot in 2004, fac si o actiune in constatarea nulitatii absolute a contractului de v-c...desi aveam sechestru, dar..o fac si obtin o HJ prin care actul de instrainare este anulat. HJ devine irevocabila in 2004.
Dar eu continui executarea in acelasi dosar inceput .
Nu rectific CF...las asa, nu ma deranjeaza.
In 2008...am fost foarte prinsa cu..diverse, am uitat sa mai fac acte de staruinta. Executarea silita s-a perimat , apoi a fost desfiintata!
Din datele furnizate de utilizator am inteles ca, chiar si vandut de sub sechestru penal, imobilul a putut fi urmarit silit, prin continuarea executarii silite incepute.
Aceasta "continuare" a executarii silite, pana la constatarea perimarii, nu inseamna tocmai faptul ca imobilul a putut fi urmarit chiar si "vandut de sub sechestru" ?
Cand
nu poti continua executarea silita, executorul jud. intocmeste un p-v impediment, prin care constata ca, datorita faptului ca imobilul care garanta executarea obligatiei a fost "sustras de sub sechestru", executarea silita nu poate continua. Suna foarte ciudat chiar si asa intrucat nu poti spune ca prin vanzarea imobiululi sechestrat nu poti continua executarea..atat timp cat ai la indemana prev.art.1790 si ..art.1746 c.civ. Chiar de ajungea in mana la inca alti 10 cumparatori, garantia obligatiei creditorului in favoarea caruia s-a dispus instituirea masurii asig. a sechestrului penal, continua sa existe pe acel imobil.
Si cam cum se poate "apara" tertul cumparator in executarea silita, unde nu mai poti discuta "pe fondul" titlului ci doar legat de actele de executare intocmite de executor ?
Da, in actiunea in constatarea nulitatii absolute, despre care spune userul in prezenta speta, se putea invoca ce spuneti dvs. Mai mult, mi se pare f. ciudat ca actiunea a fost admisa, numai raportat la lipsa de interes a reclamantului (creditorul din executare) - existenta sechestrului penal care prin vanzarea catre un tert va continua sa existe!
Da, invoci reaua-credinta dar...ce interes ai in cauza atat timp cat legiuitorul ti-ai "garantat" urmarirea si in mana celui de al treilea ?
Cand userul spune ca a continuat executarea silita chiar si in conditiile in care imobilul a ajuns in mana celui de al treilea, asa "vandut de sub sechestru"....sincer, eu nu vad cum executarea silita din prezenta speta "nu a putut continua" !
Parerea mea.(sustinuta pe baza prev.art. 1790 si 1746 c.civ.:) )