Sunt proprietara casei pe un loc infundat. Datorita faptului ca in urma cu multi ani cand a avut loc procesul de iesire din indiviziune, nu am obtinut servitute de trecere deoarece, pe atunci terenul era al statului roman, dar ni s-a admis dreptul de trecere cu plata unei chirii anuale la primaria localitatii. Dupa 1995, proprietarul si-a revendicat terenul, fara a mentiona ca mai exista un coproprietar care trece pe acel teren, iar acum sunt in proces de obtinere a servitutii de trecere pe care l-am castigat, dar ne cere sa-i platim despagubiri pe teren pt folosinta de peste 30 de ani a iesirii spre drumul public, cat si "folos de tras" de acum inainte.
Intrebarile mele sunt: daca locuiesc pe un loc infundat totusi va trebui sa-i platesc ? Cine va stabili suma? As putea ataca hotararea data de Prefectura prin care i s-a revendicat terenul fara a spune ca mai exista un coproprietar care beneficiaza de iesire la drum public pe acel teren? Am aflat de revendicare abia de 5 ani, drept pentru care am intentat acest proces de servitute de trecere. Adaug ca cel cu care suntem coproprietari este procesoman, daca asta mai are relevanta.
Va multumesc.