avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute de trecere pt loc infundat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute de trecere pt loc infundat

Buna seara,

Sunt proprietara casei pe un loc infundat. Datorita faptului ca in urma cu multi ani cand a avut loc procesul de iesire din indiviziune, nu am obtinut servitute de trecere deoarece, pe atunci terenul era al statului roman, dar ni s-a admis dreptul de trecere cu plata unei chirii anuale la primaria localitatii. Dupa 1995, proprietarul si-a revendicat terenul, fara a mentiona ca mai exista un coproprietar care trece pe acel teren, iar acum sunt in proces de obtinere a servitutii de trecere pe care l-am castigat, dar ne cere sa-i platim despagubiri pe teren pt folosinta de peste 30 de ani a iesirii spre drumul public, cat si "folos de tras" de acum inainte.
Intrebarile mele sunt: daca locuiesc pe un loc infundat totusi va trebui sa-i platesc ? Cine va stabili suma? As putea ataca hotararea data de Prefectura prin care i s-a revendicat terenul fara a spune ca mai exista un coproprietar care beneficiaza de iesire la drum public pe acel teren? Am aflat de revendicare abia de 5 ani, drept pentru care am intentat acest proces de servitute de trecere. Adaug ca cel cu care suntem coproprietari este procesoman, daca asta mai are relevanta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 01:07, 1 Mai 2010
despagubirea pt servitute se va face in urma expertizei administrate in instanta care o sa stabileasca valoarea terenului de care va veti folosi.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de servitute stefania75 stefania75 In cazul in care o persoana are drept de servitute cu hotarare pe terenul meu, poate sa-si faca drum de acces pe baza acesteia? Mentionez ca in acea hotarare ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Sunt dat in judecata pentru a da un drum de servitute pe terenul meu proprietate privata cristi 1980 cristi 1980 am si eu o intrebare :tata a fost dat in judecata pentru a da un drum de servitute unui alt vecin care nu are intrare la terenul sau .tin sa mentionez ca tata ... (vezi toată discuția)