am un teren pe care il folosesc ca extindere din 1990 de2200mp si pentru acel teren s-a emis titlu de proprietate in anul 1995.Din acea data pina astazi adevaratul proprietar nu si-a manifestat niciodata intentia de a intra in posesia acestui teren.In anul 2008 acesta il vinde unei terte persoane,nepunindu-l in posesie,el insusi nefiind pus in posesie de catre primarie la data emiteri titlului de proprietate.Ce vreau sa stiu este daca proprietarul nefiind in posesia terenului niciodata putea vinde terenul si daca era obligat sa respecte dreptul de preemtiune
?
In primul rand dreptul de preemptiune pentru ternurile agricole a fost abrogat prin legea 247/2005, deci dpdv al preemptiunii proprietarul nu avea obligatia sa va anunte pe dvs. Cat despre vânzătorul care nu predă lucrul vândut acesta este un detentor precar, deoarece obligaţia de predare care rezultă din contractul de vânzare-cumpărare nu dispare decât odată cu contractul, oricât de lungă ar fi perioada. Deoarece proprietatea se transmite la cumpărător din momentul încheierii contractului, predarea nu are semnificaţia transferării dreptului de proprietate şi nici măcar a posesiei, ci numai a detenţiei. In concluzie putea vinde terenul. Adresati-va unui profesionist pentru a vedea care sunt drepturile dvs cu privire la posibilitatea intentarii unei actiuni pentru uzucapiune.
Buna ziua.Vreau sa va spun firul probemei.In anul 2008 un tert cumpara terenul de la proprietar.Acesta stia la momentul respectiv ca proprietarul nu este in posesia terenului si totusi il cumpara .De mentionat este faptul ca proprietarul se afla intr-o localitate alaturata si acesta in baza titlului sau de proprietate folosea intr-o asociatie agricola tot terenul inclusiv teren pentru suprafata pe care o folosesc eu in extindere.Fiind asa acesta nu a fost niciodata interesat de locatia terenurilor din titlul de proprietate.Tertul cumparator fiind un personaj cu influenta in comuna se pune de acord cu proprietarul pentru a-i vinde lui terenul si a intra el in posesia lui cu forta .Va intreb cum poate acesta din urma intra in posesie. Nu trebuie sa existe o actiune in instanta pentru revendicarea terenului de primul proprietar si de punere in posesie
?