avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dupa 20 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dupa 20 de ani

in urma cu 20 de ani a murit soacra mea si cele 2 fiice + sotul meu au renuntat la partea lor in favoarea tatalui .Dupa 2 ani moare si socru dar nu inainte de a lasa testament sotului meu si la succesiune nu am mai chemat si surorile pt ca oricum nu veneau Din pacate insa a murit si sotul meu la scurt timp dupa socru(era bolnav demult)si am ramas singura pt. ca nu am copii.Cu testamentul si cu CM-ul sotului am facut succesiunea la acelas notar de pana atunci dar nu am chemat cumnatele nici de aceasta data
Acum dupa 20 de ani m-au chemat in instanta pt nulitate absoluta dar in acesti ani eu am platit taxe la primarie pt casa si teren.
Puteti sa imi spuneti parerea dv. despe cazul meu......multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters141118 , utilizator 11:54, 2 Mai 2010
yvecoi a scris:

.Cu testamentul si cu CM-ul sotului am facut succesiunea la acelas notar de pana atunci dar nu am chemat cumnatele nici de aceasta data
Acum dupa 20 de ani m-au chemat in instanta pt nulitate absoluta dar in acesti ani eu am platit taxe la primarie pt casa si teren.



Sa intelegem ca acum 20 ani v/au chemat in judecata pentru nulitatea absoluta a testamentului? Cum s-a solutionat acel proces?

cred ca nu m-am exprimat corect ....Acum m-au chemat(dupa20 de ani).....eu cand am facut succesiunea sotului am mers cu testamentul si cu CM-ul pe care sotul meu ..le avea dupa taicasu .Credeti ca mai au sanse sa imi anuleze actele dupa atatia ani?
Eu inteleg ca acum, dupa 20 de ani a fost chemata in judecata....
daca e asa angajati-va urgent avocat deoarece au sanse sa castige...nu va bazati pe uzucapiune ca nu merge intre mostenitori, iar argumentul ca nu le-ati chemat ca nu veneu nu e de luat in seama.
mutumesc pt raspuns
daca au sanse mari de castig poate puteti sa imi spuneti (in procente ) la cat am eu dreptul si cat cumnatele ....
si cu testamentul ce se va intampla?
invocati prescriptia dreptului de optiune succesorala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaduva CobraneagrA CobraneagrA am fost casatorita cu sotul meu 20 de ani dar nu am avut copii , am locuit cu socrii in aceas curte timp in care socrul meu i-a facut testament sotului meu ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire vaduva vaduva Buna ziua . Daca sotul meu a avut testament de la tatal lui acum dupa decesul sotului benificiez si eu de acest testament . Trebuie sa mai chem cumnatii si ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau ce? si de o saptamana elizabeta elizabeta domnilor avocati si consilieri juridici ,buna ziua numele meu este Ana si am urmatoarea problema: ;sant vaduva de 15 ani si pentru ca sotul meua avut ... (vezi toată discuția)