avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indiviziune teren cu persoanã plecatã din tarã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indiviziune teren cu persoanã plecatã din tarã

Tata detine un teren ( terenul este intăbulat in CF) şi vrea să ne văndă nouă celor 2 copii acest teren,
Dar terenul nu este iesit din indiviziune, deci trebuie sa se faca iesirea din indiviziune pentru a putea vinde asa mi-sa spus la notar.
Pe cale notariaă nu am reuşit nimic pentru că vecini: uni nu au caz de moarte, altu e plecat in SUA ( si nu imi trimite procură de iesite)
Am înteles ca pe cale judecatoriască este mult mai simplu?
Ce se întămpla cu cei care nu au caz de moarte?
dar cu cel plecat?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ania01 , utilizator 07:12, 29 Mai 2010
Poate sa va vanda terenul si fara sa se faca iesirea din indiviziune, iar dupa vanzare va puteti partaja
Puteti initia o actiune in instanta avand ca obiect iesirea din indiviziune sau puteti sa cumparati cota ideala din drepturile tataului dvs. urmand ca iesirea din indiviziune sa se faca la o data ulterioara . Ce intelegeti prin "unii nu au caz de moarte" ?
Nu au bagat mostenirea dupa tata.
Trei frati sunt si ei in acelasi cefeu cu tata dar tarenul inca ta pe tatal lor care e mort.

Ei nu se inteleg si nu or bagat succesiunea asa zic uni din ei
Nultumesc petru raspunsuri.
Dumneavoastra ziceti ca poate sa vanda tata si fara sa iasa din indiviziune
dar notarul a zis ca nu.

As putea sa il determin sa imi faca asa? adica fara sa fi iesit tata din indiviziune?
atat timp cat cumparatorului i se aduce la cunostinta ca ceea ce va cumpara nu va detine in exclusivitate ci in indiviziune nu este nici o problema. - se poate vinde - aici conteaza daca cel ce cumpara isi doreste sa stapaneasca in indiviziune cu altcineva un bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract (promisiune ) vanzare -cumparare teren si casa gabriella1065 gabriella1065 Am mostenit de la mama 6 Ha teren extravilan si 1/4 din casa bunicilor ( am certificat de mostenitor ) . Titlurile de proprietate pe teren sunt pe numele mamei ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan fara iesire din indiviziune cyan cyan Situatia se prezinta astfel, un teren de 6 ha extravilan cu cadastru, arendasul a cumparat 3 ha de la mostenitorii unui proprietar iar mostenitorii celuilalt ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune Ady2010 Ady2010 Suntem mai multi mostenitori pe un teren agricol si avem contract de arendare pe mai multi ani.Cum se procedeaza daca o parte dintre noi vor sa-si vanda ... (vezi toată discuția)