avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau sa stiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau sa stiu

tatal si mama mea au mostenit un pamant de 400 metrii patrati in galati pe strada narciselor nr 43 galati. parintii sunt divortati si mama mea in anul 2004 a castigat 200 metri patrati partea care i se cuvenea. pe tatal meu nu-l intereseaza cum pot sa-l recuperz eu fiind baiatul lor?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
avasul, utilizator
Cel mai recent răspuns: avasul , utilizator 12:47, 3 Mai 2010
Partea de teren ce a revenit tatalui dv. nu o puteti recupera decit daca va da o procura in acest sens, va face act de vinzare sau donatie sau asteptati sa il mosteniti
Buna dimineata.
Avand in vedere ca tatal dvs.nu vrea sau isi neglijeaza un drept al lui patrimonial, in detrimentul viitorilor succesori ai lui, puteti demara dvs.actiune civila (daca sunteti major ), de revendicare a acestui drept, in locului tatatului dvs.,prin actiune oblica.Asa se cheama aceasta actiune civila.
Acel mijloc juridic prin care creditorul chirografar exercita drepturile si actiunile patrimoniale ale debitorului sau atunci cand acesta refuza sau neglijeaza sa si le exercite.

Actiunea oblica se fondeaza pe dreptul de gaj general al creditorului, constituie un mijloc preventiv de aparare impotriva pericolului insolvabilitatii debitorului, si urmareste ca scop conservarea patrimoniului acestuia.

Domeniul de aplicare al actiunii oblice cuprinde numai drepturile si actiunile patrimoniale care sunt in pericol de a se pierde datorita pasivitatii debitorului.

sunteti cumva si creditor al tatalui dvs?
deci printr-un avocat se poate rezolava si prin judecata doar nu?tatal nu stiu nimic de el unde este as putea sa-l castig eu dand in judecata primaria?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare debite asociatia de proprietari frujamarin frujamarin Proprietar apartament decedat in anul 2000 Locuieste fiul proprietarului de apartament Nu s-a facut succesiunea si fiul nu va solicita succesiunea intrucat ... (vezi toată discuția)
Mostenire problematica vladenache vladenache Buna ziua, Eu sunt abia trecut de varsta majoratului si exista un risc foarte mare ca intr-o perioada destul de apropiata sa fiu pus sub executare silita, ... (vezi toată discuția)
Renuntare sau donare mostenire in favoarea mamei maria525253 maria525253 in urma decesului tatalui copii pot renunta sau dona in favoarea mamei partea lor de mostenire daca au credite bancare neachitate (vezi toată discuția)