avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum trebuie sa procedez?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum trebuie sa procedez?

Tatal meu a murit in urma cu o luna la Viena. Mama vitrega renunta sa imi faca o copie a cetificatului de deces al tatalui meu. Si nu vrea sa imi dea partea mea din mostenirea ce mi se cuvine. Specific ca nu au avut bunuri comune(casa, masina...) doar conturi in banca , amandoi au avut dubla cetatenie romana si canadiana, iar ultimul lor domiciliu l-au avut la viena.Ce trebuie sa fac ca sa primesc mostenirea de la tata? va rog sa ma sfatuiti pe ce drum sa merg. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 20:04, 12 Martie 2007
Trebuie sa dai o declaratie la notar prin care spui ca accepti mostenirea lasata de tatal tau.
Cum tatal tau a decedat in strainatate, notarul competent a lua act de o asemena declaratie, este cel de la locul din tara unde se afla bunurile cele mai importante ca valoare ale decedatuui.
Insa nu cred ca o va face fara certificatul de deces#-o
Cam trebuia sa te zbati sa-l obtii; daca mama t anu vrea, de la autoritatile competente de la locul decesului din Canada.
am facut aceasta declaratie la notar in romania, urmeaza ca in saptamana care urmeaza sa fac un drum la viena si sa cer o copie a certificatului de deces. (pentru ca acolo a decedat ) Trebuie sa dau o declaratie de acest gen si la un notar din viena? sau sa angajez un avocat international (daca este de gasit asa ceva in romania!?si unde se poate gasi?), care sa se intereseze de conturile bancare. Dar daca conturile sunt pe numele ei , eu am drept de acolo?
Nu stiu cum sunt regulile pe acolo, asa ca nu-ti pot spune ce anume sa faci din momentul in care te dai jos din avion:(

Daca nu un avocat (nu cred ca exista avocat international), pe cineva care sa te descurce pe acolo tot trebuie sa afli...

Declaratia din Romania e de ajuns pt a accepta mostenirea; e posibil ca si cei de acolo sa iti ceara asa ceva - oricum, cea din Canada nu va avea efecte decat acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de acceptare a succesiunii Dorinela0102 Dorinela0102 Tatal meu a decedat in Ianuarie 2012, iar mama in Noiembrie 2006. Nu am facut succesiunea dupa decesul mamei. Eu locuiesc in Canada, iar unicul meu frate ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune elenateo elenateo Buna ziua. Locuiesc in Canada si tatal meu a decedat anul trecut. Dupa inmormantare am facut succesiunea la notar impreuna cu fratele si mama. Nici fratele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. tatăl meu a divorțat de mama acum aprox 20.ani . ... Allllexandra Allllexandra Buna ziua. Tatăl meu a divorțat de mama acum aprox 20.ani . De atunci nu am mai ținut legatura , nu s a mai interesat de mine sau de sora mea. El s a mutat ... (vezi toată discuția)