avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu probleme!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu probleme!

Buna ziua! Exista o casa a carui ultim proprietar au fost parintii bunicului mamei mele, bunicul mamei a mai avut un frate. In acest moment in viata este mama mea sora ei si stranepoata fratelui strabunicului. Speta este urmatoarea:
Casa a fost parasita si timp de 30 de ani nu a mai fost platit impozitul.
Stranepoata a vandut casa spunandu-i noului proprietar ca ea este mostenitoarea si ca trebuie platit doar impozitul. Ce poate face mama mea in acest caz?
Si inca o intrebare. Am inteles ca daca plateste cineva impozitul casei pe ultimii 3 ani casa ii revine lui. Si in acest caz, daca ea a platit impozitul, mama mea mai poate face ceva? Va rog sa imi raspunde-ti cat se poate de urgent! Va multumesc! :">
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:36, 5 Mai 2010
Daca ultimii proprietari au fost parintii bunicului mamei dvs,nu s-a dezbatut succesiunea,cum a putut stranepoata sa incheie contract de vanzare-cumparare?
Mama dvs poatea sa solicite in instanta revocarea respectivului contract de vanzare
Ce fel de act a incheiat stranepoata cu persoana respectiva si in ce calitate a incheiat acest act ?
Daca nu consultati verbal un avocat care sa analizeze in concret situatia e greu sa va dam un raspuns concret.
Depinde foarte mult de tot ceea ce are relevanta in cazul dvs.
A fost incheiat un act prin notariat, cum ca nepoata a primit suma de 5000 de euro de la cumparatori. Ea linistindui pe cumparatori ca trebuie platit doar impozitul care nu a mai fost platit timp de 30 de ani casa fiind parasita.
Eu azi am fost la Oficiul de cadastru si Publicitate imobiliara pentru a afla mai multe in baza documentelor pe care le au dumnealor acolo. M-am uitat pe o harta a satului si am stabilit numarul de casa si proprietarii. S-a stabilit ca 1/2 ii revine bunicului mamei mele si 1/2 ii revine bunicului nepoatei celeilalte. Functionarii de la Oficiul de cadastru m-au indrumat sa prezint la notariat toate certificatele de deces, nastere, casatorie din care sa se dovedeasca faptul ca mama mea este descendenta din acea familie, pentru a se incepe succesiunea. Si as mai avea o intrebare, este adevarat ca daca nepoata va plati impozitul casa ii va reveni ei?
Nu cunosc nicio prevedere legala care sa-ti confere dreptul de proprietate doar in urma platii impozitului . Ar putea fi vorba de uzucapiunea de 30 de ani insa aici nu cred ca este cazul . Mi se pare ca notarul a tratat destul de usor respectiva vanzare cumparare daca este asa cum spuneti dvs. Poate ca nepoata a acceptat mostenirea in termenul de optiune succesorala de 6 luni si dva nu ati facut-o ? Dati mai multe detalii, treaba este incurcata si doar in baza la ceea ce ati spus pana acum este destul de greu sa primiti un raspuns.

Alte discuții în legătură

Succesiune avram.mariana@yahoo.com avram.mariana@yahoo.com Tatal meu a murit in 2017 si vrem sa vindem apartamentul. Apartamentul era pe numele lui si al mamei. Trebuie sa fac succesiunea? Cum este mai bine sa ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe casa pinky_26 pinky_26 Bunica mea a murit acum 2 ani si garsoniera in care locuia i-a ramas mamei mele. La impozitul pe garsoniera bunica avea o reducere de urmasa de veteran.In anul ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate magico magico Am o casa impreuna cu sora de la bunici care au murit ,obtinuta prin contract de vanzare cumparare cu banii primiti ,dar pe pamantul care il aveau la rol nu ... (vezi toată discuția)