avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cedo
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cedo

cel care pierde la CEDO plateste cheltuielile de judecata?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 09:54, 3 Mai 2010
Buna ziua !
In principiu , cel care pierde un proces, plateste cheltuielile de judecata, inclusiv la C.E.D.O. .
Reprezinta cheltuieli de judecata: taxe de timbru, plata expertilor, despagubirea martorilor, onorariile avocatiale, alte taxe de procedura si impozit; alte cheltuieli, pe care partea demonstreaza ca le-a facut in legatura cu litigiul.
Regimul acordării cheltuielilor de judecată este supus principiului disponibilităţii, consacrat de art.129, alin.(6) din C.pr.civ., ceea ce înseamnă că acestea vor fi acordate numai în măsura şi în cuantumul în care au fost solicitate.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti SORINM71 SORINM71 In prima instanta la Tribunalul Timisoara am castigat prin hotarare definitiva si executorie . Angajatorul a declarat recurs la Curtea de Apel Timisoara si a ... (vezi toată discuția)
Solicitarea unor daune de la angajator adrian28051980 adrian28051980 Buna ziua! Am lucrat pentru o firma timp de 1 an si 6 luni , dar nu am avut CM decat dupa 6 luni , mai mult nu am avut drept la concediu pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata aditz aditz Buna ziua! Am si eu o intrebare. La cat se ridica cheltuielile de judecata in cazul unui proces intentat de angajator angajatului pentru recuperarea unor ... (vezi toată discuția)