ma aflam pe un drum european,cu doua benzi pe sens,circulam pe banda de langa acostament,apropiinduma de o localitate pe banda care circulam a aparut niste sageti care indicau schimbarea benzii urmate de un spatiu marcat////////,m.am incadrat pe banda de langa ax urmand sa virez la dreapta,cand an fost lovit de catre o masina care circula pe banda din dreapta pe acel spatiu,vreau sa stiu cine e vinovat de producere accidentului,politia m-a gasit pe mine vinovat ca nu m-am asigurat,
Din cele relatate de dvs.este evident faptul ca nu v-ati asigurat la schimbarea directiei de mers,fapt care a dus la constatarea culpei dvs.
Deci,agentul constatator a luat o masura legala
Daca accidentul s-a produs pe banda unu iar dvs ati venit de pe bada a doua vinovatia poate fi in functie de locul accidentului astfel:
1. in zona marcajului cu sageti de repliere pe banda a doua - sunteti vinovat dvs
2. in zona marcajului de spatii interzise circulatiei (linii oblice) - culpa comuna
da era in zona marcajului linii oblice,acolo s-a intamplat pacat ca nu pot publica si o schita a drumului si directia masinilor,sa vedeti exact ce sa intamplat,normal,vina mea a fost da nu m-am asigurat dar stiind ca in dreapta este acel spatiu si cun ne conduce sagetile banuiesc ca am fost prea sigur ca pe acolo nu va circula nimeni,asa cred si eu ca vina o avem amandoi,eu ca nu m-am asigurat si cealalta masina ca a patruns pe acel spatiu,atunci de ce agentul constatator m-a sanctionat doar pe mine?
Situatia este clara.Cel care a circulat pe banda hasurata se afla in afara drumului de mers,iar cand a patruns pe banda de mers avea cedeaza trecerea.Oricum se credea un smecherash care trebuie sa treaca inaintea celorlalti care sunt prosti si merg corect.Dvs trebuia sa nu uitati ca sunteti in Romania si sa va asigurati si de sus daca e nevoie deci,ati trecut pe banda din dreapta fara sa va asigurati.Culpa comuna.