Buna ziua,
In urma unei audiente solicitate de mine HR-ului,mi-a fots promisa o ancheta interna si de asemenea un raspuns.Au trecut 60 zile in care nu am primit nici un raspuns.
A-s dori sa stiu max/de zile in care o companie privata este obligata prin lege sa acorde un raspuns(am un conflict de munca )
Va multumesc,
Cu stima,
moshusm
Acest termen ar trebui sa existe specificat in procedurile interne sau in regulamentul de ordine interioara. Societatile private se bazeaza cu precadere pe Codul Muncii si Contractul Colectiv de munca unic la nivel national 2007-2010. Acestea nu prevad un astfel de termen.
@smagull
OG nr 27/2002 aprobata si modificata prin L nr 233/2002
De asemenea sunt aplicabile si prevederile L nr 554/2004 a contenciosului administrativ art 1 al 1-nesolutionarea in termen legal a unei cereri
OG 27/2002:
Art. 1. - (1) Prezenta ordonanta are ca obiect reglementarea modului de exercitare de catre cetateni a dreptului de a adresa autoritatilor si institutiilor publice petitii formulate in nume propriu, precum si modul de solutionare a acestora.
Art. 2. - In sensul prezentei ordonante, prin petitie se intelege cererea, reclamatia, sesizarea sau propunerea formulata in scris ori prin posta electronica, pe care un cetatean sau o organizatie legal constituita o poate adresa autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte organe centrale, companiilor si societatilor nationale, societatilor comerciale de interes judetean sau local, precum si regiilor autonome, denumite in continuare autoritati si institutii publice.
Cum spuneam, pentru motivele evidente in textul legal citat, aceasta ordonanata NU se aplica societatilor comerciale cu capital privat.
Si, pana nu indicati un temei legal corect, care sa se aplice companiilor private, (in care sa scrie ca se aplica tuturor societatilor comerciale) raspunsul pentru initiatorul topicului este: nu exista un termen limita!
Cat despre aplicabilitatea contenciosului administrativ in mediul comercial/ civil privat, ma abtin sa raspund.
Personal nu am cunostinta sa exista vreun document care sa reglementeze un timp de raspuns in sfera privata si subscriu la cele formulate anteriorde catre smeagull.