avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasare cu numerar factura emisa pentru livrare ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasare cu numerar factura emisa pentru livrare intracomunitara.

Pot incasa o factura de bunuri emisa de firma din Romania catre firma din Spania? (Bunurile ajung in Spania si sunt fabricate in Romania). Factura poate fi in valoare de 4.000 euro cu numerar? Sau se aplica limita de 5.000 ron?
Cel mai recent răspuns: Dida_Calita , utilizator 19:39, 4 Mai 2010
se aplica limita de 5.000 lei!
In regulamentul valutar al BNR din 2005 nu este prevazuta vreo limita, limita de 5000 lei este pt tranzactiile interne nu se aplica si la cele internationale .
asa este , nu am observat in regulamentul BNR chiar nu specifica o limita de suma , aveti dreptate! este doar pentru tranzactii interne!
Va multumesc pentru raspunsuri.
M-am mai consultat si eu cu mai multe persoane am gasit o "portita" de iesire... Cumparatorul spaniol, care a venit sa-si ridice marfa de la mine, avea banii cach in euro, si am mers impreuna la banca la care am eu cont deschis in euro si a facut foaie de varsamant in contul meu, dar in numele lui (depunatorul fiind el). Asa evit orice suspiciune din partea organelor de control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii din ue (anglia) ana_abo ana_abo O SC are cod TVA valid pt.achizidii din comunitate, dar intrebarea era daca se poate plati cu bani cache sau numai prin cont bancar? Adica poate ... (vezi toată discuția)
Valuta euro persoana juridică Sweetduck Sweetduck Pot achiziționa euro de la un curs valutar pe persoană juridică? Trebuie să achit o factură pe firmă in UE iar banca mă obligă să cumpăr euro de la ... (vezi toată discuția)
Plata cash factura in euro mariusf09 mariusf09 Buna seara, Care este suma maxima pe care o pot plati prin casa pentru o factura in euro? multumesc. (vezi toată discuția)