Buna ziua. De 3 ani ne-am divortat de fosta sotie, copii au fost incredintati ei. Nu am avut avocat la divort, ulterior am aflat ca trebuia sa cer de atunci stabilirea programului de vizita a celor doi copii de ai mei. Pana-n ianuarie lucrurile au decurs normal, dar de atunci nu mai lasa sa iau copii la mine, nu lasa nici macar sa duc pana la cofetarie, imiedica sa vorbesc la telefon cu copii mei, etc. Intre timp am intentat un proces, care dureaza de 3 luni. La ultima sedinta, avocatul ei a solicitat 2 martori, care sa demonstreze faptul ca cele solicitate de mine nu este bine ei, adica, pentru fosta nevasta. (am solicitat sa iau copii din doua in doua saptamani de vineri pana duminica seara, o luna din vacanta de vara, din doi in doi ani de pasti si de craciun). Intrebarea mea este: cu ce as putea demonstra faptul ca cele solicitate de mine sunt importante pentru pastrarea unei relatii sanatoase intre mine si copii mei? Eventual pot sa cer si daune morale pentru faptul ca am fost impiedicat timp de 3 luni de zile sa mentin legatura cu copii mei?
Dar oare recuperarea orelor de vizita pierdute se poate face? Adica programul de vizita pe 1 an, de exemplu; pentru ca despre asta este vorba, tatal intreaba: mie "furtul" copiilor de catre mama cine mi-l compenseaza?
un avocat de exemplu v-ar sfatui si v-ar spune cum sa faceti sa initiati o actiune de ordonanta presedintiala avand in vedere limitarea extrema la care ii supune mama pe copii. Ea se judeca in regim de urgenta si va ofera posibilitatea unui program minim de vizita pana se finalizeaza procesul de fond. Mai ales intr-un astfel de proces aveti nevoie de UN MARTOR care sa ateste ca mama copiilor se opune vizitelor si mai ales ca are motive extrem de partinitoare si independete de calitatea relatiei care o aveti cu copii dvs.
Procesul de fond e o afacere de durata si poate sa va rapeasca pana la 3 ani din relatia cu copii dvs daca se trece prin apel si recurs. Un avocat cu sfaturi pragmatice nu strica totusi...cazul este sensibil
Intr-adevar, orele pierdute nu se pot recupera niciodata. Intre timp copii cresc si relatiile dintre noi se slabesc pe zi ce trece... Intre timp am solicitat si pe calea Ordonantei, chiar azi a avut loc judecata, ramanand in pronuntare! Si stiti de ce este soarta ironica? Va spun: lucrez la o casa de copii si exercit drepturile parintesti pentru 10 copii abandonati, aflati in ingrijirea statului. Sunt destul de bun sa fiu "parintele" acestor copii dar nu pot sa-mi mentin legatura cu cei doi copii biologici de ai mei! :stunned:
eu zic ca o sa castigati si pe ordonanta si un program rezonabil pe fond (afara de cazul in care mama aduce dovezi ca sunteti psihopat sau mai stiu ceX-().
ce o sa pierdeti insa? multe fire de par si calmul cu care v-o dotat natura.
a..si ceva bani! nu sunteti primul ..nu sunteti singurul...
Dar macar o sa va puteti uita in ochii copiilor dvs peste ani si ani...si o sa simtit ca o meritat efortul. In rest mult succes.
PS: intrebarile adresate martorilor sunt de mult bun simt si urmaresc sa stabileasca cat de bine cunosc situatia implicarii dvs in viata copiilor de pana la stoparea vizitelor (practic un istoric scurt) si ce eforturi efective ati facut sa-i vedeti si sa-i ingrijiti, practic ce fel de tata sunteti si eventual ce fel de om sunteti. Pe judecator nu-l intereseaza foarte mult ce relatie aveti cu mama copiilor, nici macar n-o considerta relevanta, altfel n-ati fi apelat la un proces...B-)
Pentru el e importanta calitatea relatie dintre dvs ca parinte si copii dvs, si mai ales cum o puteti demonstra...
Aveti dreptate, de 4 luni am initiat aceasta procedura si deja nu mai am rabdare. Sa nu va spun ca avocatul paratei m-a facut talhar in fata instantei, in timpul sedintei,, afirmand ca am amenintat pe unul dintre martorii convocati, aceasta fiind motivul pentru care nu s-a prezentat. Ceea ce este o minciuna ordinara, si ma gandesc serios sa depun o reclamatie in acest sens la baroul judetean. Chiar inn halu asta un cetatean al acestei tari poate fi facut talhar in fata instantei fara ca acest lucru sa nu aiba un ecou?