avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... daca ma reangajez la firma care m-a dat in somaj ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

daca ma reangajez la firma care m-a dat in somaj primesc indemnizatia pentru cresterea copilului?

daca ma reangajez la firma de la care am primit somajul primesc indemnizatia pentru creserea copilului?sunt in somaj de 4 luni si am somaj decat 6 luni,deci in momentul in care voi naste nu voi mai avea somaj
Folositi topicul deschis initial pentru a putea fi urmarite intrebarile si raspunsurile.
Va trebui sa va angajati imediat dupa ce ati terminat somajul. In calculul celor 12 luni de realizare venituri anterior nasterii copilului intra si periada somajului.
am lucrat acolo 2 ani si 4 luni,2 luni si jumatate pe post de controlor calitate dupa care s-au restructurat posturile de controlor calitate.nu vreau neeaparat sa raman in somaj pana se termina si vreau sa ma reangajez la aceeasi firma numai ca pe un alt post.sau pot sa ma angajez si la o alta firma ca sa pot primi indemnizatia pentru cresterea copilului?
Indiferent unde dar sa va angajati imediat fara a sta o luna intreaga fara somaj sau venit salarial.
deci nu conteaza vechimea la locul de munca?deci nu trebuie neeaparat sa am minim un an la locul de munca in momentul in care nasc?va multumesc pentru raspunsuri
Ca sa puteti beneficia de indemnizatie trebuie sa aveti anterior nasterii copilului 12 luni realizate venituri supuse impozitarii. Am spus ca aceste luni pot fi constituite si din perioada de somaj. Dar am mai precizat ca trebuie sa va angajati imediat pentru ca cele 12 luni sa nu fie intrerupte de o luna in care nu aveti nici somaj nici salariu. Locul de munca poate fi si la alt angajator, conditia pe care trebuie sa o retineti este 12 luni de venit impozabil care poate fi numai din salariu, numai din somaj sau cumulat din ambele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cc madimadi madimadi Buna seara, sunt in somaj de 6 luni si sunt insarcinata in 2 luni,daca termin somajul si ma angajez pana la nastere am dreptul la indemnizatie?(somajul il iau ... (vezi toată discuția)
Femeile care lucreaza part-time si sunt insarcinate beneficiaza de cei 85%din salariu? oana:)( oana:)( Am i prietena care lucreaza la aceeasi firma cu mine si este insarcinata.Programul ei este de 4h pe zi.poate beneficia de cei 85% din salariu?Eu stiu ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil angelica82 angelica82 Buna ziua! Am 3 ani consecutivi lucrați în cadrul actualei companii. Pe data de 8 Mai termin preavizul. In perioada imediat următoare ne dorim un copil. Ce ... (vezi toată discuția)