avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic-consultare cu sindicatul sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic-consultare cu sindicatul sau nu?

buna ziua.daca la nivel de societate se ia hotararea de somaj tehnic si la nivelul societatii exista sindicat, trebuie cumva si acceptul sindicatului?nu stiu daca trebuie sa discut cu liderul de sindicat.
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 16:07, 3 Mai 2010
Nu sunt prevederi exprese in Codul Muncii, dar pentru a evita orice alte eventuale obiectiuni ar fi recomandabil sa faceti acest lucru.
Nu de acceptul sindicatului este vorba ci de obligatia de a aduce la cunostinta salariatilor situatia economica a firmei, masurile si deciziile pe care le considerati ca trebuie sa le luati. Obligatia informarii si consulotarii deriva din codul muncii si Legea nr. 467/2006 privind stabilirea cadrului general de consultare a angajatilor.
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
ContSters42179, utilizator
Dar daca salariatii sunt de acord cu aceasta masura, exista vreo posibilitate ca firma sa fie actionata in instanta de catre Sindicat?pentru ca ma cam astept la orice...:(
Dvs ca angajator trebuie sa informati sindicatul si salariatii despre situatia economico-financiara a firmei. Mai departe, pt faptul ca vreti sa-i trimiteti in somaj tehnic nu aveti nevoie de acceptul sindicatului.
Angajatorul are dreptul de a-si organiza activitatea astfel incat aceasta sa fie profitabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca Luciana21 Luciana21 Buna ziua...o sa va expun pe scurt speta mea...azi, angajatii societatii la care lucrez au refuzat sa mai munceasca deoarece, din cauza dificultatilor ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj lilivlad lilivlad Angajatorul nu ne-a platit salariile aferente lunilor aprilie si mai plus tichetele luni mai suntem in greva spontana din data de 12/06/2009 am fost sfatuite ... (vezi toată discuția)
Nesemnarea acordului intre parti la negocierea anuala a salariului bcfbmv bcfbmv Buna Seara, As dori sa intreb si eu daca, intre directorul unitatii si seful de departament (din care fac eu parte), s-a ajuns la o "intelegere" de ... (vezi toată discuția)