avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... certificat de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

certificat de divort

Cum as putea sa obtin o copie a certificatului de divort pe care l-am pierdut?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:55, 3 Mai 2010
va referiti la hotararea de divort
Hotararea de divort
Nu exista certificat de divort, ci numai certificat de casatorie, pe care probabil ca l-ati anulat in instanta in urma unui proces de divort.
Pentru asta s-a dat o hotarare de divort, care , dupa ramanerea definitiva si irevocabila, isi produce efecte.
Daca nu sunteti in posesia acestei hotarari din diverse motive, solicitati o copie legalizata de pe aceasta hotarare, taxata cu 1 leu la instanta de fond, la Judecatoria unde a fost judecat fondul.
Copia legalizata a hotararii de divort se poate obtine in baza unei cereri depusa la instanta de fond care a pronuntat hotararea, in care trebuie mentionat nr. de dosar civil si nr. Sentintei si data pronuntarii acesteia. La cerere se anexeaza taxa timbru judiciar de 1 leu/pagina si timbre judiciare de 0,30 lei. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref.eliberare sentinta de divort ! barabasmelinda12 barabasmelinda12 Buna ! Care sunt pasii ptr eliberarea unei copii legalizate a sentintei de divort definitiva si irevocabila ?? Deoarece mi-au disparut un dosar cu acte de ... (vezi toată discuția)
Cerere verificare hotarare divort nusuvelcu nusuvelcu salut am si eu o intrebare daca stie cineva . dupa ce am divortat im 1979 mi-a venit acasa hotararea de divort prin posta iar eu trebuia sa merg la tribunal cu ... (vezi toată discuția)
Eliberare comunicare Gloria83 Gloria83 Buna ziua. Am avut un proces pe care l-am castigat, ulterior partea adversa a facut recurs. L-am castigat si pe acesta. Instanta obliga partea adversa ... (vezi toată discuția)