avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... furnizare informatii confidentiale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

furnizare informatii confidentiale

Buna ziua,
Ma confrunt zilele astea cu o problema. Am un contract cu o firma x pentru prestari servicii. Aceasta firma imi cere sa dezvalui unele informatii cu privire la furnizorii mei, documente, sume platite si facturi primite de la acesti furnizori. Cu o parte din furnizori am angajamente de confidentialitate cu altii nu (dar o sa fac si cu ei). Are dreptul legal ca firma x sa ceara asa date? Practic ii dau afacerea pe tava si contractul nu-si mai are locul si oricine din acea firma imi poate lua locul pe firma lui sau a unor interpusi.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 15:55, 3 Aprilie 2007
Ei sunt beneficiarii. Este o intreprindere care cumpara servici turistice de la noi, achitand o cota parte din acestea., restul fiind suportat de angajat. imi cer aceste informatii pentru a "verifica" daca angajatii s-au dus in concediu. asta este varianta oficiala. Varianta neoficiala am descis-o mai sus.
multumesc
Daca in contract nu e vreo clauza in acest sens, dati-le cu tifla in cel mai elegant si finutz mod;)
Sa gaseasca alta modalitate de a-si controla angajatii. Eu le-as propune un detectiv privat:D
~ Conținut șters la cerere ~
N-auzi, dom'le, ca sustine ca vrea sa-si verifice angajatii si nu bonitatea firmei?

Oricum, cornel, zici ca ei presteaza niste servicii tie, apoi ca sunt beneficiari!!! Mi s-a intors capul in spate incercand sa inteleg...

Oricum, ideea lor este ca, daca angajatul X trebuie sa plece in excursie, sa nu plece in locul sau persoana Y care nu are de-a face cu firma. Consider ca este important pentru ei sa stie, pentru ca: daca angajatul vinde excursia cuiva din exterior inseamna ca nu e multumit de salariu si simte nevoia unui surplus; daca X vrea mai multi bani in loc de unele beneficii, nu are rost sa cheltui aiurea pe beneficiile care oricum nu-l vor multumi. Si nu inteleg, exista vouchere nominative, bilete de avion asisderea... De ce nu-i puteti furniza acele informatii fara sa va puneti in pericol afacerea? Doar ii puteti spune: da, a mers X, sau nu, a mers Y. Atata tot, fara nume etc...
Dar oricum, nenicu avea dreptate: daca in contractul dv. nu este trecuta o astfel de obligatie, nu trebuie sa-i furnizati nimic. Sau, daca va razganditi, ii puteti cere suplimentar bani pentru un serviciu nou... Alegerea va apartine.
Verificarea angajatilor nu e treaba furnizorului de servicii turistice. Pe de alta parte, ce importanta are pentru firma daca angajatul a fost personal in statiune sau a fost prin reprezentant? Are vreo influenta asupra costurilor? Concluzia: Felix mai bantuie prin multe firme, in ciuda deconspirarii securitatii !

Alte discuții în legătură

Factura fara tva ? kerekesmargo kerekesmargo o casa de copiii( non profit ,inregistrat ca platitor de tva) primeste bani de la o fundatie din UE (neplatitor de tva) pentru acoperirea cheltuielilor privind ... (vezi toată discuția)
Exista servicii turistice fara cazare? croberta croberta Exista servicii turistice fara cazare ? Daca pe o factura este inscris prestari servicii turistice in perioada....., se intelege ca obligatoriu in aceste ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanță refuzate de agenția de turism. ce pot face legal? florinm. florinm. Bun gasit tuturor. M-am gandit sa expun aici problema mea, intrucat voucherele de vacanta sunt reglementate, din cate stiu, si de legea salarizarii in ... (vezi toată discuția)