avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschiderea succesiunii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschiderea succesiunii?

oficial si legal cand incepe deschiderea succesiunii?si in cat timp poate fi atacat un testament in care sotia ii lasa sotului toata proprietatea instituindu-l legatar universal?#-o
Cel mai recent răspuns: iuli113 , utilizator 23:08, 3 Mai 2010
Exista mostenitori rezervatari??? (copii sau parinti ai defunctului)?? Pentru ca altfel, discutia nu-si are rostul...
exista 2 copii.dar sotia care a decedat a lasat toata proprietatea sotului,se mai poate ataca acest testament dupa 3 ani?se poate intabula sotul in baza acestui testament?
Da, se poate solicita in instanta reductiunea testamentului pentru rezerva succesorala prevazuta de lege pentru descendenti: 2/3 din mostenire, dat fiind ca sunt 2 copii.
chiar daca au trecut 3 ani de la data decesului ?ce am citit din decretul de lege 167/1958 si parerile altor avocati si consilieri de pe acest forum si nu numai care mi-au spus ca dupa termenul de 3 ani este apreciat de legiutor ca fiind suficient pt cei cu drept de mostenire sa accepte sau nu succesiunea! cat de adevarat este acest lucru ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare iuli113 iuli113 Bunica prietenei mele a decedat si a lasat intreaga sa avere prin testament sotului ei chiar daca ei au 2 fiice care traiesc,in momentul de fata una dintre ... (vezi toată discuția)
Termen atacare testament miruna.c miruna.c exista vreun termen in care se poate ataca un testament? (vezi toată discuția)
Atacare testament ralucacornelia ralucacornelia Testamentul poate fi atacat?? Un unchi de-al meu care nu mai este in viata a facut testament unei persoane straine.Acest unchi nu avea copii. Testamentul poate ... (vezi toată discuția)