avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... EXPERTIZE pentru partaj... E obligatorie prezenta ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

EXPERTIZE pentru partaj... E obligatorie prezenta partilor?

Dupa numirea unor experti(contabil , bunuri si auto) care urmaresc niste obiective intr-un proces de partaj , este obligatorie prezenta partilor la efectuarea expertizelor ?
Daca nu am fost anuntat de efectuarea acestora si , posibil ca acestea sa fie facute eronat , pot fii contestate in proces , cerandu-se reexpertizarea ?
:sorry::O
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
tutu12, utilizator
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 21:36, 4 Mai 2010
daca nu sunteti instiintat de expert ca la data x urmeaza efectuarea unei expertiza , o sa trebuiasca sa anuntati instanta.
nu reexpertizare ...ci contraexpertiza sau se pot face obiectiuni la expertiza existenta...depinde de situatie.

av.m.vasilescu
Multumesc !
Faceti cunoscuta in scris,instantei,la primul termen, aceasta situatie,si daca se va face dovada ca nu ati fost legal convocat la aexpertiza sauca nu ati fost convocat de loc,instanta este obligata sa dispuna refacerea lucrarii si citarea legala a partilor.
Convocarea la lucrarile expertizei se face de catre expertul desemnat, in mod obligatoriu prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire (art.208 (1) CprCiv).
Lipsa citarii sau citarea incorecta poate duce la anularea raportului de expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns obiectiuni - citare parti? anniela anniela Buna ziua domnilor experti! Intr-un proces de partaj s-au depus obiectiuni admise de instanta si ca atare s-a solicitat expertului raspuns. Expertiza a ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila handsu handsu Neprezenta , nefiind anuntata , a reclamantei la efectuarea expertizet contabile aceasta este valabila sau se poate solicita anularea ei ? (vezi toată discuția)
Probe recurs scarlet scarlet in recurs fiind, pot sa cer probe suplimentare partii adverse invocand art. 138 c. proc. civila? sau alt articol? sau nu se poate?:( (vezi toată discuția)