avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale resurse umane
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

resurse umane

buna.... am si eu o intrebare.... o societate comerciala are contracte individuale de munca... acum ne-am trezit cu o problema..... o angajata ne cere dupa nasterea la al 2-lea copil sa-i platim ajutorul pentru nasterea celor 2 copii conform articolului 51 litera c din contractul colectiv de munca la nivel national . intrebarea mea este ca daca noi nu avem incheiat contract colectiv de munca suntem obligati sa-i platim angajatei un salariu mediu pe unitate pentru fiecare copil char daca primul s-a nascut acum 2 ani si al doilea s-a nascut in martie anul asta? mai specific inca o data ca nu avem incheiat contract colectiv de munca pe unitate. eu nu stiu ce sa sfatuiesc patronii sa faca diin punct de vedere legal. multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:31, 4 Mai 2010
Buna ziua !CCMUN este general aplicabil si obligatoriu ca drepturi minime garantate , nu are nicio importanta faptul ca nu aveti incheiat CCM la nivel de unitate . Asa ca...
Multumesc de raspuns... asa imi iesise si mie din documentatie dar mai voiam parerea cuiva
Termenul de prescriptie este de 6 luni. Pentru primul copil nu mai poate solicita acest drept.
Codul muncii art.283 (1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna maddyy23 maddyy23 buna.... am si eu o intrebare.... o societate comerciala are contracte individuale de munca... acum ne-am trezit cu o problema..... o angajata ne cere dupa ... (vezi toată discuția)
Salariul mediu pe unitate alessandra2 alessandra2 Buna ziua! Va deranjez cu privire la urmatoare situatie: 1) Am nascut in 2009 pe vremea cand CCMNN era in vigoare. Nu am facut cerere pentru salariul mediu pe ... (vezi toată discuția)
Acordarea salariului mediu pe unitate la nastere andrea44 andrea44 acordarea salariului mediu pe unitate la nastere,mai e valabil in anul 2012-2013? as dori si numarul articolului de lege care aproba,anuleaza acest lucru.Si ... (vezi toată discuția)