avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expert judiciar topograf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expert judiciar topograf

Sunt intr-un proces de stabilire a limitelor unui teren intrucat apare o suprapunere cu vecinul ce si-a stabilit gresit limitele terenului. Terenul meu este bine determinat, prin coordonate stereo transpuse in teren in urma unei expertize extrajudiciare.
Procesul este in faza de fond dupa ce s-a facut expertiza si contraexpertiza "cu ruleta", binenteles punctul de masurare cu ruleta fiind mereu gresit ales si nu cel din acte.
Sunt in faza de solicitare a unei expertize cu GPS stabilita de instanta din Pitesti. Problema este ca s-a solicitat de catre instanta Biroului de experti o lista cu cei ce detin GPS pentru ca in mod aleatoriu sa fie stabilit unul ce va face expertiza cu GPS. Biroul de experti a raspuns ca "nu poate stabili o asemenea lista intrucat expertii ce au GPS nu pot fi obligati sa-l foloseasca. In aceasta situatie s-a cerut o asemenea lista de la Ramnicu Valcea. Inca o luna de amanare, vine vara... si se implinesc 3 ani de cand sunt in proces.
Intrebare: Nu exista o lege care sa oblige Biroul experetilor topografi din Pitesti sa se prezinte la o expertiza?
Ce ma voi face daca nici cei din Ramnicu Valcea nu vor trimite o asemenea lista?
Unde ma pot adresa in aceasta situatie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 18:59, 4 Mai 2010
Expertii au fost autorizati pe speciaitati , pentru a face determinari si expertizari tehnice cu instrumentele si ustensilele de lucru specifice in materie. Instrumentele de expertizare ulterior aparute nu se gasesc in dotarea tuturor si nici nu sunt obligati sa le foloseasca sau sa le achizitioneze. De aceea se gasesc greu experti care fac astfel de expertizari. Vedeti dvs.ca nici poligraful nu este o proba valabila in instanta,ma imult decat orientativa.

Daca de 3 ani va judecati ,s-a facut expertiza si contraexpertiz,poate ca ar trebui sa ne intrebam daca diferenta supafetei de teren face cat banii cheltuielti? Dvs,.poate apreciati raspunsul.
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
ContSters122901, utilizator
Stimata doamna
Daca stiam ce ma asteapta nu ma mai complicam. Este insa vorba de 130 m2, de refacerea cadastrului, in cazul renuntarii la aceasta suprafata. Si mai este si o chestie de dreptate. Daca as fi renuntat vecinul nu era in regula deoarece ocupa o suprafata de teren ce nu corespundea cu coordonatele lui stereo.
Cat priveste GPS-ul este recunoscut european ca instrument de determinare si transpunere in teren a coordonatelor terenului existente in baza OCPI. Aparatul are precizie de centimetru.
Va multumesc pentru faptul ca v-ati plecat asupra situatiei mele.
Da, asa este. diferenta de suprafata este totusi mare. Nimeni nu contesta precizia GSP/urilor , insa expertii de la noi, poate s/au obisnuit cu instrumentele lor de masura, de pana acum. Este greu sa faca investitii in GSP pe timp de criza. Va doresc succes.
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
ContSters122901, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coordonatele stereo ale unui teren, conform actului cadastral, nu sunt recunoscute la delimitarea "cu ruleta a unui teren cumparat Dragnea Ioan Dragnea Ioan Am cumparat un teren, cu acte cadastrale in regula, cu coordonate stereo insa la punerea in posesie vanzatorul a facut o delimitare cu ruleta luand un ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu expertul (expert corupt?) nelyiuly nelyiuly Buna seara. Am un proces pe rol si am mari probleme cu expertul. In faza de fond cand s-a facut raportul de expertiza, desi am sesizat neregulile facute ( am ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara topografica efectuata în "sistem de coordonate particular, special adoptat"!!! Annett Annett Într-un.proces de granituire, expertul judiciar a depus o \"minune de expertiza\", iar calculul coordonatelor tuturor punctelor ridicate din teren s-a făcut ... (vezi toată discuția)