Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema: In urma unui testament am devenit legatar cu titlu particular pe un apartament. Urmeaza sa mi se elibereze certificat de mostenitor. Mostenirea defunctului mai cuprinde si alte imobile si terenuri. Defunctul nu a avut copii, sotia decedata, frati si surori de asemeni decedate. Exista 4 nepoti din sora care doresc sa obtina toata averea, inclusiv apartamentul pe care l-am dobandit. Mentionez ca toate aceste rude nu au avut niciun aport la ingrijirea batranului. Eu am fost cel care l-am intretinut si inmormantat. Acum urmeaza sa se dezbata cealalta parte a mostenirii intre celelalte rude. Ce pot face eu? Pot instraina acel apartament inainte sa se finalizeze succesiunea? (mentionez ca nici ei nu se inteleg si fiecare doreste mai mult). Nu doresc sa insel pe potentialul cumparator, vreau doar sa stiu ce modalitati legale exista. Daca vand, ma mai pot chema in instanta?
Va multumesc anticipat.
Nepotii de sora nu sunt mostenitori rezervatari, deci nu vor putea ataca nici un act. Dvs. sunteti proprietar de drept pt legat. Dar, desi nu au contribuit cu nimic la intretinerea defunctului, fiind totusi mostenitori, au drept la restul din masa succesorala pt care batranul nu v-a lasat testament.
Multumesc frumos pentru raspuns! Pe mine nu ma intereseaza restul de masa succesorala ci strict partea incredintata prin legat. Stiu doar ca acele persoane sunt avide dupa avere si ar face orice pentru a dobandi cat mai multa. Voiam sa stiu daca pot ataca legatul meu.