avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restantieri la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restantieri la intretinere

Cum pot fi recuperati banii de la cei care nu vor sa plateasca intretinerea? Pur si simplu sustin ca daca asoc. ii da in judecata se cheltuiesc f. multi bani, dureaza ani de zile si nu poate nimeni sa le faca nimic.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:06, 4 Mai 2010
Daca nu vor sa plateasca din proprie initiativa, atunci intr-adevar, singura posibilitate de a recupera contravaloarea cotelor de intretinere restante este sa apelati la instanta de judecata.
Oricum, puteti solicita instantei de judecata sa fie obligati si la plata cheltuielilor de judecata.
Daca in cursul solutionarii procesului nu platesc, atunci, dupa ce veti avea o hotarare definitiva si irevocabila va puteti adresa unui executor judecatoresc cu o cerere de executare silita imobiliara, ceea ce inseamna ca le va fi scoasa casa la licitatie publica.
De cele mai multe ori, debitorii se sperie sau mai bine zis constientizeaza gravitatea situatie si platesc.
@elisoara_tom,
Presedintele asociatiei de proprietari, conform legii, dupa 90 de zile de neplata poate sa-i actioneze pe restantieri in judecata.
Cine sunt cei care, asa cum spuneti...
Pur si simplu sustin ca daca asoc. ii da in judecata se cheltuiesc f. multi bani, dureaza ani de zile si nu poate nimeni sa le faca nimic.
?
Asociatia de proprietari este scutita de taxa de timbru. Presedintele poate sa reprezinte in instanta asociatia sau poate delega un membru al comitetului sau pe administrator. Daca nu va descurcati apelati la un avocat.
Dar inainte de a ajunge la proces se pot aplica penalizari conform legii, se pot trimite notificari, se poate institui privilegiu imobiliar pe apartament, se pot sista utilitatile pentru restantieri etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restante la intretinere mihaela6202 mihaela6202 Ce sanse are o asociatie de proprietari sa-si recupereze restantele la cotele de intretinere ale unui proprietar care a cumparat apartamentul prin creditul ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari data in judecata pentru plata partiala reabilitare cospreda cospreda buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de propietari si ma confrunt cu urmatoarea problema. In urma deciziei adunarii generale ale asociatiei ne-am ... (vezi toată discuția)
Prescriere debite mai mari de 3 ani roh roh O datorie mai mare de 3 ani catre asociatia de proprietari se poate prescrie daca in perioada care depaseste cei 3 ani totusi s-a mers la mediator si s-a ... (vezi toată discuția)