avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in legatura cu un testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in legatura cu un testament

buna ziua va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatorea problema bunica mea mi-a lasat in anul 1993 prin testament toata averea mobila si imobila, iar pentru casa a facut si un contract de intretinere in favoarea mea.In anul 1995, bunica a decedat, iar titlul de proprietate pentru terenul extravilan este pe numele ei.Dat fiind testamentul, va intreb de ce acte am nevoie pentru a se putea trece terenul pe numele meu.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:36, 4 Mai 2010
Mergeti la un notar cu testamentul, titlul de proprietate, certif. de deces al bunicii si actele dvs. de identitate sa dezbateti mostenirea. Notarul va va emite un certificat de mostenitor pt terenul extravilan, cu care va puteti intabula dreptul de proprietate la cartea funciara ( dupa ce faceti si cadastrul).
Succes!
In baza testamentului ,a actelor dvs de identitate,certificat deces bunica,contactati notar
Daca sunteti singura persoana cu drept la mostenire se va incheiacertificat de mostenitor
In baza acestuia si a actelor dvs de identitate solicitati oficial oficiului de cadastru si publicitate imobiliara responabil, inscrierea dreptului si eliberarea de CF

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu bucluc. proprietar in titlul de proprietate din ... Loredana_Loredana Loredana_Loredana Mostenire cu bucluc. Proprietar in Titlul de Proprietate din 1995 Pe acest titlu de proprietate este o casa + intravilan si un teren extravilan. In urma ... (vezi toată discuția)
Terenuri extravilan mostenite pentru care se cere iesire din indiviziune anddaria anddaria Sunt unica mostenitoare a tatalui meu , mama fiind decedata anterior. Tata a decedat in noiembrie 2011. Prin testament , tata ( care mai are un frate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pământul primit de bunici prin legea 18 din 1991 , face parte din moștenire prin testament? ticavol ticavol Bunicii, înainte de deces, au făcut in anul 1986,testament pe numele tatălui meu, iar frații tatălui meu au renunțat la moștenire prin declarație ... (vezi toată discuția)