buna ziua va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatorea problema bunica mea mi-a lasat in anul 1993 prin testament toata averea mobila si imobila, iar pentru casa a facut si un contract de intretinere in favoarea mea.In anul 1995, bunica a decedat, iar titlul de proprietate pentru terenul extravilan este pe numele ei.Dat fiind testamentul, va intreb de ce acte am nevoie pentru a se putea trece terenul pe numele meu.Va multumesc
Mergeti la un notar cu testamentul, titlul de proprietate, certif. de deces al bunicii si actele dvs. de identitate sa dezbateti mostenirea. Notarul va va emite un certificat de mostenitor pt terenul extravilan, cu care va puteti intabula dreptul de proprietate la cartea funciara ( dupa ce faceti si cadastrul).
Succes!
In baza testamentului ,a actelor dvs de identitate,certificat deces bunica,contactati notar
Daca sunteti singura persoana cu drept la mostenire se va incheiacertificat de mostenitor
In baza acestuia si a actelor dvs de identitate solicitati oficial oficiului de cadastru si publicitate imobiliara responabil, inscrierea dreptului si eliberarea de CF