avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ce fel de firma pentru inchiriere camere 3 luni pe an?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ce fel de firma pentru inchiriere camere 3 luni pe an?

am o casa la care vreau sa inchiriez camerele pe timp de vara. contabilul mi-a spus ca trebuie sa am srl si alegand forma pe venit , trebuie sa am un angajat 8 ore pe zi, tot anul.

vreau ca eu sa fiu angajat dar nu vreau sa platesc atitea contributii tot anul si contabil pentru doar 3 luni de activitate.
mentionez ca nu am calificarea neccesara pentru a putea fi PF ori AF

exista cumva si alta forma legala de a inchiria camere? sunt obligata sa platesc aceste contributii tot anul daca eu am activitate doar 3 luni din an? angajatul chiar trebuie sa fie pt 8 ore pe zi ori minim 2 ore.

va rog sa-mi dati si mie un sfat ce sa fac si daca ce mi-a spus contabilul este adevarat.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 21:59, 21 Martie 2007
E clar ca gen turism. Probabil la mare sau la munte.
Eu o vad numai ca societate comerciala.
da,este turism.
o vila cu 7 camere la mare. care in prezent este administrata prin contract de comodat de niste rude. ei au srl pe venit si acum mi-au spus ca trebuiesc sa plateasca din septembrie pana in prezent contabil si toate taxele pt un angajat 8 ore pe zi...chiar daca vila este inchisa si nu e nici un fel de activitate

eu nu sunt in tara....si de aceea nu ma pot informa la organele de specialitate...iar prin email, din pacate nu raspund.

nu ma deranjeaza sa platesc contabil si un angajat dar pe perioada de functionare. insa nu vad sensul de a-i platii in restul timpului, atitea luni, 8 ore pe zi.

citisem undeva ca angajatul poate sa fie numai cu 2 ore minim pe zi...dar nu mai stiu daca mai este in viguare aceasta lege...macar sa-l platesc 2 ore...dar nu 8 ore pentru nimic, absolut nimic...ca vila este inchisa pe toata perioada ierni

daca stie cineva ce fel de societate au unitatile care functioneaza sezonial? ori ce as putea face in aceasta situatie.

va multumesc mult pt raspunsurile voastre.
La microintreprindere (impozit pe venit) se poate angaja si cu timp partial (2 ore) la care contributiile lunare ajung la 70 lei aproximativ. Acest angajat trebuie mentinut permanent nu doar 3 luni. De un contabil tot aveti nevoie pentru ca trebuie depuse declaratii lunare chiar daca firma este 'sezoniera' dar va puteti intelege cu el sa il platiti mai putin...

Inainte de a va declara ca platitor de impozit pe venit va recomand sa va consultati cu un contabil si sa faceti niste calcule in ceea ce priveste vectorul fiscal.
La microintreprindere (impozit pe venit) se poate angaja si cu timp partial (2 ore) la care contributiile lunare ajung la 70 lei aproximativ. Acest angajat trebuie mentinut permanent nu doar 3 luni. De un contabil tot aveti nevoie pentru ca trebuie depuse declaratii lunare chiar daca firma este 'sezoniera' dar va puteti intelege cu el sa il platiti mai putin...

Inainte de a va declara ca platitor de impozit pe venit va recomand sa va consultati cu un contabil si sa faceti niste calcule in ceea ce priveste vectorul fiscal.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Impozitare srl eyecatcher eyecatcher Buna seara. Detin un SRL cu activitate principala 7022 : Activitati de consultanta pentru afaceri si management. Veniturile lunare din aceasta activitate ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma sau pfa andreiunicat andreiunicat Buna tuturor , Am si eu o nelamurire de 2 ani ma ocup de pagini web freelancer mai bine zis pana acum nu am fost nevoit sa dau facturi sau chitanta pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratii decembrie 2009 carmen10 carmen10 Ce declaratii se depun in decembrie, pentru un srl ? (vezi toată discuția)