avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... fara avocat la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

fara avocat la divort

In conditiile in care avocata mea a decedat, nu mai doresc sa imi iau un avocat (din motive financiare). Situatia este urmatoarea: sotul este plecat din tara de 3 ani, avem un copil de 5 ani, pana acum am avut 2 infatisari cu amanari. Sotul mi-a trimis acea hartie prin care confirma acordul lui in ceea ce priveste divortul si faptul ca nu doreste custodia copilului.
Sunt f. stresata de urmatoarea infatisare: ce ar putea sa ma intrebe instanta, o sa fie nevoie de mai multe infatisari, o sa mi se ceara martori?
Multumesc pt. raspuns
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:23, 16 Martie 2007
De obicei, in cazul decesului avocatului, Baroul din care a facut parte se ingrijeste de clientii defunctului, asigurandu-le asistenta juridica prin alti aparatori.

Dar, pana atunci:
Da, instanta va va intreba ce probe vreti sa propuneti in aparare; la divort, regula este martorii; asa ca pregatiti-va cu numele si adresa a 2 martori - pot fi si rude/afini: mama, sora, soacra...:D, etc.
Daca copilul e minor, se va dispune de instanta si o ancheta sociala - Primaria, prin departamentul specializat, va veni la dvs. acasa, va vedea in ce conditii traiti, cum e ingrijit copilul, etc., si va face un raport care se va depune in instanta.

In conditiile in care ati solicitat si obligarea sotului la plata unei pensii de intretinere, ar trebui sa aduceti dovada cuantumului salariului sotului pt ca instant asa va poata calcula pensia, in caz contrar, stabilind-o la nivelul salariului minim pe economie.
Cam asta se va intampla, in mare.:)
Scuze pentru "regula este martorii":"> Cred ca de la Carcotasi mi se trage...#-o
Ce tare! Am citit topicu' si nu m-am p[rins ca suna prost!!! :))#-o
Da' si tu esti tare, are copil de 5 ani, o fi major? :D
Ma mir ca nu te-ai prins. :-/ La cat esti de vigilent....B-)
:)):)):))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata divort gabriela_munteanu gabriela_munteanu care este numarul maxim de infatisari si in ce conditii pot fi ele amanate in cadrul unui divort fara copii? (vezi toată discuția)
Actiune de divort- martori soniamarcel soniamarcel Buna ziua, Tocmai am depus actiunea de divrot din vina exclusiva a sotului, deoarece a plecat de acasa la o alta femeie. Practic a fugit. M-a umilit si m-a ... (vezi toată discuția)
Cum pot să divorțez dacă sunt în italia iar soțul în românia? nu vreau să vin în țară pentru proces Silviulucian Silviulucian Cum pot să divortez daca sunt în Italia iar sotul în România?Nu vreau să vin să divortez în țară.Mulțumesc! (vezi toată discuția)