Buna ziua.am si eu o nelamurire ,incepand cu data de 01 03 2010 am solicitat concediul de odihna pentru anul 2010 si prima de vacanta.Salariul realizat a fost de 2436 ,iar brut 2614,iar prima de vacanta a fost de 2030 lei dupa noul salariu stabilit incepand cu 01 04 2010,este calculat corect ?/ prima de vacanta a fost inclusa in salariul pentru luna aprilie cumulat,la care s-a calculat impozit si celelelta retineri.este corect?prima de vacanta cum se impoziteaza separat sau impreuna cu drepturile salariale?
In conformitate cu punctul 113 din Normele metodologice (ref. art.57 din Codul fiscal), suma care reprezinta prima de vacanta (sau o parte din aceasta) se cumuleaza cu veniturile de natura salariala ale lunii in care se plateste aceasta prima.
Totusi, conf. art.35 din Legea 188/1999, republicata prevede :(2) Functionarul public are dreptul, pe langa indemnizatia de concediu, la o prima egala cu
salariul de baza din luna anterioara plecarii in concediu, care se impoziteaza separat.**). Teoretic , pentru ca practic , desi exista diferente .. financiare, in defavoarea angajatului, impozitarea separata nu se prea poate face. Cum s-ar mai completa atunci fisa fiscala, corect , pe luna respectiva ? Nu se mai trece deloc in fisa suma reprezentand prima de vacanta, sau ......? As dori sa stiu cum procedeaza alti colegi de-ai nostri. Va multumesc.
Prima de vacanta
Goguvoinicu
Buna ziua!
Va supun atentiei cazul unei persoane care solicita concediul de odihna si prima de vacanta acordata conform CCM pe unitate, iar lucrurile stau ... (vezi toată discuția)