avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... certificat fiscal obligatoriu la radierea masinii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

certificat fiscal obligatoriu la radierea masinii

Buna ziua!Numele meu este Radu Nechita si am achizitionat o masina prin contract de vanzare-cumparare de la o persoana din alt judet decat al meu.In momentul in care l-am rugat pe acesta sa-mi trimita certificatul fiscal pentru a putea inmatricula masina pe numele meu,vanzatorul masinii a spus ca nu poate sa obtina acest certificat cauza fiind datoriile acumulate la plata impozitului.Mentionez ca nu am cunostinta despre suma exacta a datoriilor acumulate de acesta(el avand si diverse societati).Mentionez ca acesta a specificat ca nu dispune de suma necesara achitarii acestor datorii si ca nu stie exact cand o sa reuseasca sa si le plateasca.In aceste conditii demersurile necesare inmatricularii masinii pe numele meu nu se mai pot efectua,termenul de 30 de zile pentru a face aceasta operatiune fiind practic depasit.Va rog frumos sa-mi spuneti cum l-as putea constrange sa-si indeplineasca obligatiile fata de mine ca sa pot inmatricula masina pe numele meu.Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:28, 5 Mai 2010
Aveti varianta sa intocmiti cu persoana in cauza document notarial prin care va asumati responsabilitatea achitarii debitului existent la administratia fiscala in sarcina vanzatorului,cu obligatia acestuia, ca intr-un termen convenit si consemnat sa restituie suma avansata
Daca nu se solutioneaza ,ramane varianta notificarii cu obligatia finalizarii in termen a formalitatilor necesare inmatricularii auto
In caz de nesolutionare,promovati actiune in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto costyy73 costyy73 Ce documente trebuie sa prezint la serviciul inmatriculari auto in conditiile in care propietarul si-a schimbat numele cu care este inscris pe actele masinii ? (vezi toată discuția)
Talon auto retinut pentru netransmiterea datelor privind noul proprietar roby-hd roby-hd Buna!!! Am o mare problema, daca ma poate ajuta careva Rog f.f.f. frumos. In urma cu 10 luni am cumparat o masina Logan si am incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte auto de la fostul proprietar valimo77 valimo77 Buna ziua ,am urmatoarea problema:am cumparat o masina inscrisa da la Iasi in baza unui contract de vanzare - cumparare,vanzatorul nu mi-a eliberat certificat ... (vezi toată discuția)