avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto

Ce documente trebuie sa prezint la serviciul inmatriculari auto in conditiile in care propietarul si-a schimbat numele cu care este inscris pe actele masinii ?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 15:36, 23 Aprilie 2014
Va trebuie doar Certificatul Fiscal, unde este trecut actualul nume, pe certificatul fiscal este mentionat de cand detine acesta masina. In mod normal vanzatorul avea obligatia ca in termen de 30 zile sa anunte aceste modificari, de nume sau de adresa. Eventual puteti solicita si o copie a certificatului de casatorie, dar nu cred sa va foloseasca.
Problema este ca propietarul refuza sa dea copie dupa certificat de casatorie ,si nici certificat fiscal nu vrea sa elibereze pe motiv ca are datorii,nu stiu daca exista o solutie sa-l constrang cumva .

Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Vanzatorul avea obligatia sa va inmaneze Certificatul Fiscal si viza pe Fisa de inmatriculare in momentul in care ati incheiat contractul de vanzare cumparare. Probabil ca a instrainat masina de frica vreunui sechestru din cauza datoriilor. Parerea mea este ca va inselat, stiind ca nu va poate da certificatul fiscal, el totusi va vandut masina, eu una as incerca la politie sa depun o cerere in sensul asta, mentionand cele de mai sus. Pe contractul de vanzare cumparare sunt stipulate obligatile vanzatorului, ce anume trebuie sa va inmaneze. Daca nu va ajuta politie, nu puteti decat sa il actionati in judecata, cerand cheltuieli de judecata, sa stiti ca foarte multi isi inscrie masina prin sentinta civila din cauza neomeniei din partea vanzatorilor. Pe viitor trebuie verificat daca are datorii si dupa aceea faceti tranzactia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal obligatoriu la radierea masinii nechifor radu nechifor radu Buna ziua!Numele meu este Radu Nechita si am achizitionat o masina prin contract de vanzare-cumparare de la o persoana din alt judet decat al meu.In momentul ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina pusa sub sechestru fantomescu fantomescu Buna seara..am cumparat o masina pe data de 18.08 ..contractu de vanzare cumparare a fost facut pe 18.08 masina am scos`o de la financiar pe 18.08 si trecuta ... (vezi toată discuția)
Nu pot inscrie masina basileros basileros va salut cu respect..... acum ceva timp am cumparat un autovehicul ,de la un intermediar [samsar] care avea act de vanzare cumparare cu propietarul,dar care ... (vezi toată discuția)