Bună ziua!
Firma mea a cumpărat, acum un an, pe baza unui contract de asociere, acţiunile majoritare ale unei firme.
Acum am primit o scrisoare de la avocatul firmei de la care am cumpărat acţiunile, potrivit căreia sunt convocat la conciliere, şi vor să mă dea în judecată, pentru că, când a fost înscrisă în registrul comerţului retragerea reclamantei, nu s-a depus şi hotărârea AGA a firmei reclamantei prin care trebuia să-şi dea acordul la înstrăinarea acţiunilor.
Având în vedere cele de mai sus ei susţin retragerea firmei nici nu s-a produs legal, că toate actele subsecvente sunt lovite de nulitate absolută.
Vă rog să mă ajutaţi cu o părere!
Pe aceeasi tema: dintr-un SA se desprind, prin divizare, 14 SRL-uri. Lista noilor societati este adusa la cunostinta actionarilor si sunt invitati ca in termen de 14 zile sa precizeze la ce societate doresc sa ramana. In caz de necomunicare, se considera ca au convenit sa ramana la SA mama. Dupa divizare, se constata ca nr. de societati rezultate este altul decat cel comunicat actionarilor. Actionarii pot invoca nulitatea divizarii? Pot ei sa pretinda sa fie actionari la toate societatile rezultate?
Ar trebui sa dai mai multe detalii.
Ce obiect are exact ctr-ul de asociere?
Cine l-a semnat din partea reclamantei?
S-a in cehiat in forma autentica?
Ai primit de la Reg.Com. incheierea judecatorului delegat privind inregistrarea mentiunii?
SA-ul a distribuit cupoane salariatilor, cupoane ce au fost transformate in actiuni. Fostii salariati, actionari minoritari, au primit prin posta o adresa prin care li se aducea la cunostinta ca SA-ul s-a divizat in 14 societati si trebuiau sa se hotarasca la ce societate vor sa le ramana actiunile si sa comunice hotararea in 14 zile, altfel considerandu-se ca vor ramane actionari la SA-ul de baza. Actiunile reprezinta un drept de proprietate si hotararea de ramane sau nu la SA cred ca trebuia luata personal, prin dispozitie si nu prin deductie. Actiunile ar fi trebuit sa se distribuie proportional cu capitalul divizat. Pe hartia primita, nu era mentionat ,in dreptul societatilor rezultate prin divizare, capitalul fiecareia, astfel ca nu puteai sa apreciezi, numai pe baza numelui, la ce societate sa ramai actionar. Mai mult, din motive de boala, concediu, plecat in strainatate, lipsa de bani pentru a ajunge la posta sau la sediul SA-ului, actionarul nu a transmis optiunea sa. Poate cineva sa dispuna cum vrea de actiunile fostului salariat?
Prin proiectul de divizare s-a hotarat in mod cert modul de distribuire a tuturor actiunilor sub rezerva unui termen de 14 zile care l-a dat actionarilor pentru a-si exprima optiunea pt.una din soc.care s-au desprins din soc.mama. Daca nu v-ati exprimat optiunea in termenul stipulat mai sus, repartizarea actiunilor s-a facut asa cum au hotarat in proiectul de divizare. Acest proiect in mod sigur s-a depus la registrul comertului.Va recomand sa solicitati ORC sa va elibereze copii de pe proiect si dupa hot.AGEA si dupa ce le studiati va puteti face un pct de vedere.
Aprobare agea
ENGFULL
s-a supus pe ordinea de zi a AGEA - aprobarea vanzarii de active ale societatii - cladiri si terenuri
intr-o informare la care au acces toti actionarii ... (vezi toată discuția)
Rascumparare actiuni
grim
O S.A. a hotarat in AGA divizarea societatii in 2 societati noi, prin votul actionarului majoritar care are 89% . O parte din actionarii minoritari care nu ... (vezi toată discuția)