avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pot cere daune morale?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pot cere daune morale?

prietenul meu e in partaj cu fosta lui sotie,cind sau despatit acum 2 ani ea a plecat din casa cu 20 000euro ,acum ea spune ca el mia dat mie bani sa imi amenajez casa,a adus martori mincinosi cum ca ei stie ca eu mi-am facut casa pe bani lor ,eu am o firma si sediul firmei e acasa ,adevarat ca mi_am amenajat casa ca sediu de firma si am toate le-am cumparat pe firma as vrea a o dau in judecata daca pot pe fosta lui nevasta si sai cer daune morale exact suma care spune ca e la mine pt ca in procesul lor ea tot sustine ca amenajarile e din bani care le lipsesc lor ce as putea face in situatia asta ce sanse as avea daca asdeschide un proces penal .Va multumesc daca ma puteti ajuta
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 14:50, 5 Mai 2010
dvs, nu vorbiti curent in limba romana???

informatile care le-ati dat nu sunt suficiente ca sa va dam un raspuns cert, de aceea ar fi bine sa consultati un avocat.
in principiu daca a facut o serie de afirmatii calomnioase, ii puteti face plangere penala, mai ales daca dvs puteti sa probati ce veti sustine.

av.m.vasilescu
Din putinatatea informatiilor date de dvs.cred ca puteti formula o plangere penala pentru calomnie,conf.art.206 c.pen impotriva sotieiei prietenului dvs,daca veti putea dovedi cu acte, martori si alte probatorii permise de lege, cele sustinute in relatare.
Puteti solicita si daune morale,instanta urmand a aprecia asupra admisibilitatii cererii dvs.si eventual asupra cuantmului acestor daune.
Arareori asemenea fapte ajung in etapa judecatii a procesului penal (insa daunele morale pot fi platite chiar in etapa actelor de cercetare preliminiare urmaririi penale)
ma scuzati ca nu scriu corect, sunt unguroaica.va multumec pt sfaturi.
siminuta a scris:

ma scuzati ca nu scriu corect, sunt unguroaica.va multumec pt sfaturi.

Fara xenofobie sau alte conotatii,mai sunt destui etnici maghiari care scriu si vorbesc corect limba romana,inclusiv pe aceste site si pe care ii respect ca oameni.
.
Deci,aceasta nu poate constitui o scuza pentru ca nu cunoasteti limba tarii a carei cetateana sunteti.
Este bine sa o invatati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnia ale_blonda89 ale_blonda89 buna. as putea da in judecata pt calomnie o persoana care spune k a intretinut relatii sexuale cu mine si eu nici macar nu o cunosc??? bineinteles avand ... (vezi toată discuția)
Cerere daune ca parte civila in proces penal eu_craciun eu_craciun Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu o problema. Imi trebuie aparator ales pentru a trimite o cerere prin care stipulez suma daunelor morale si ... (vezi toată discuția)
Actiune in interdictie neprobata impotriva mea eusaisapte eusaisapte A introdus o actiune in interdictie neprobata imoptriva mea, adica trebuia sa faca dovada ca sunt alienat mintal, ceea ce reiese ca e reclamantul dupa cum ... (vezi toată discuția)