avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general LICHIDARE SAU SUSPENDARE SRL CU 2 ASOCIATI FARA ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

LICHIDARE SAU SUSPENDARE SRL CU 2 ASOCIATI FARA ACORDUL UNEI DIN PARTI

Sotul meu este asociat 50% la o srl si nu se mai intelege cu asociatul lui. Intrebarea mea este cum poate el lichida sau suspenda activitatea acesteia daca cealalta parte nu isi da acordul. Ce demersuri legale poate face in aceasta situatie, care sunt pasii legali de urmat. Precizez ca pe cale amiabila nu se poate rezolva. Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Avocat Liviu Samoila , Avocat 11:05, 5 Mai 2010
Buna ziua!
Una din solutiile posibile propuse de mine in speta dumneavoastra ar fi urmatoarea:
- temeiul si baza pentru buna functionare a societatilor cu raspundere limitata il reprezinta increderea reciproca intre asociati. Astfel, in cazul in care lipseste scopul pentru care a fost infiintata aceasta societate, nu se mai poate concepe intocmirea de acte de comert.
- solutia pentru aceasta problema o reprezinta dizolvarea societatii in temeiul art. 227 alin. 1 lit. e din Legea 31/1990 pentru neintelegeri grave intre asociati care impiedica functionarea societatii
- anteriot inregistrarii mentiunii la ORC este necesara parcurgerea unei proceduri judiciare de excludere a asociatului in cauza pentru neintelegeri grave, procedura desfasurata in fata unei instante de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat administrator mona75 mona75 Va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarei probleme: Suntem un srl cu 4 asociati . La sfarsitul lunii se expira mandatul de administrator . Problema este ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri grave intre asociati dgc dgc Intr-o SRL cu 4 asociati(fiecare 25%) deciziile in AGA sunt aproape imposibil de luat. In aceasta situatie unul dintre asociati a propus celorlalti fie ... (vezi toată discuția)
Dividende tripoli tripoli Cum intri in posesia dividendelor intr-o societate cu doi asociati, profitabila, in care majoritarul e si administrator si ostil? Cum se reparizeaza ... (vezi toată discuția)