avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale mandat administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

mandat administrator

Va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarei probleme:
Suntem un srl cu 4 asociati . La sfarsitul lunii se expira mandatul de administrator . Problema este ca asociatii nu ajung la un acord in ceea ce priveste numirea noului administrator. Asociatul majoritar (peste 50 %)doreste pe cineva iar cei 3 asociati nu doresc numirea acestei persoane.
Ce se intampla daca la data cand se expira mandatul de administrator asociatii nu ajung la un acord?
Cine va administra societatea dupa aceasta data?
In situatia data este posibila functionarea societatii?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 14:45, 17 Martie 2008
Se poate numi un director executiv pana la gasirea unui administrator care sa aiba acortul tuturor. Altfel nu se poate :((
Romy a scris:
Se poate numi un director executiv pana la gasirea unui administrator care sa aiba acortul tuturor. Altfel nu se poate :((

Foarte tare! Si unde anume sunt reglementati directorii la SRL ca sa poata tine locul administratorului? Sau sa asigure conducerea societatii?

Daca nu se poate numi administrator, asociatii vor conduce societatea tocmai pentru ca se presupune ca fiind o societate de persoane si-au acordat increderea necesara. Daca insa situatia persista, societatea poate fi dizolvata pentru "neînţelegerile grave dintre asociaţi, care împiedică funcţionarea societăţii" (art. 227 (1) e) din legea 31/1990).
cam asa este, se va ajunge la dizolvarea societatii pentru neitelegeri intre asociati.
Si de ce nu se poate numi un director executiv pana la rezolvarea divergentelor. Daca acestea pot fi rezolvate. daca nu se rezolva, mai degraba sau mai tarziu se ajunge la dizolvare.
Eu am propus doar o solutie temporara, in ideea ca au de gand sa ajunga la un consens.
Dar sa stii, Andreea, ca si SRL-urile au directori.
Si Coca Cola e tot SRL:))
Sigur ca au directori, dar nu pentru ca ii reglementeaza legea, ci tocmai pentru ca legea nu interzice. La SRL conducerea societatii apartine administratorilor, nu se poate sa nu ai administrator si sa ai director.

Alte discuții în legătură

Dizolvare judiciara cf. art 237 babysee babysee Buna ziua, \"am\" un SRL in curs de dizolvare judiciara conf. art. 237 din Legea nr. 31/1990 pt. nedepunere bilant, mandat administrator expirat etc. ... (vezi toată discuția)
Administrator srl numit la finante ValentinIVI ValentinIVI Buna ziua. Sunt administratorul unei societati numit la finante prin act constatator(sper sa nu gresesc) si nu gasesc o posibilitate sa \" scap\" de asta. ... (vezi toată discuția)
Societate fara administrator? mona75 mona75 Va rog sa ma lamuriti daca este posibil in urmatoarea problema Suntem mai multi asociati la un SRL . Asociatul X vinde partile sociale celorlanti asociati , ... (vezi toată discuția)