Da,este specificat in contract,dar pe care sa o luam de buna.?Acolo scrie ca orice modificare se face,doar in baza unei anexe la contract.Si daca se face un contract intre mine si banca,pentru un "produs",cum poate banca sa vanda acelasi produs(creditul),unei alte persoane,sau ma rog,firma de recuperare...Acelasi produs banca il vinde la 2 persoane?Nu prea este logic.Eu cu banca am semnat,nu cu altcineva...Incurcate-s caile Domnului...
orice modificare a contractului se face in baza unei anexe.
atunci cand banca cedeaza dreptul de creanta ( a intregii sume) firmei de recuperari, acel contract pe care l-ai avut cu banca e deja reziliat, nu mai exista, pt nerespectarea lui de catre imprumutat, toata suma fiind scadenta.
apoi incepe balciul cu firma de recuperare, cu executorul
Mai doresc sa va intreb.Banca nu este obligata sa ne anunte de cesiunea catre acea firma?
De fapt,este specificat f.clar,in contract,ca banca va comunica imprumutantului,printr-o scrisoare recomandata ,consecintele ce decurg din contractul de imprumut,urmare nerespectarii obligatiilor asumate.:)
nu stiu daca e obligata sau nu, dar ar fi o chestie de bun simt s-o faca. oricum, sunt rare cazurile cand te anunta ca o va face. depinde si de suma ramasa de plata si de ce le convine in acel moment.
(cand suma ramasa e mica si garantia mare, urla si in scris si la telefon,ca nu au interes sa cedeze creanta in cazul asta. daca e invers, o cedeaza pe muteste)
Banca isi incaseaza in primul rand dobanzile si comisioanele,pe urma trece la incasarea creditului.