avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PROCURA - INOCUITOR AL CONTATRACTULUI DE VANZARE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PROCURA - INOCUITOR AL CONTATRACTULUI DE VANZARE CUMPARARE

Buna ziua.Nu stiu daca m-am exprimat corect in titlul de mai sus.Am si eu cateva probleme si nu stiu cum sa procedez.
Doresc sa imi cumparp o motocicleta.Am gasit-o,imi place.Nu as vrea sa o inmatriculez pe numele meu ca sa nu mai scot din buzunar aproximativ 100-120 euro.Proprietarul mi-a propus sa ramana motorul pe numele lui si sa imi faca o procura sau ceva de genu (cum sunt cei care au masini cu numar de bulgaria,banuiesc).As vrea sa stiu ce anume trebuie sa primesc de la vanzator(acte + dovada ca sunt proprietar ''temporar'') si daca pot circula cu acea procura si in afara RO,adica daca pot iesi din tara
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 19:18, 18 Mai 2010
proprietarul spunea ca bunul sa ramana pe numele lui. o sa iau in calcul si varianta de-a trece motocicleta pe numele meu. as vrea sa iau o decizie buna.Va multumesc mult pentru ajutorul acordat.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
habar, utilizator
am fost la notar si mi-a spus ca proprietarul poate sa isi revendice bunul oricand adica pot pierde si banii cheltuiti si bunul daca proprietarul vrea motocicleta inapoi
Personal va sfatuiesc sa faceti un mic efort si sa treceti motorul pe numele dv. Scapati astfel de toate necazurile posibile a aparea pe parcurs.Actele de inmatriculare nu costa foarte mult. straduiti-va. Mult succes!
Corect! Nu va scumpiti la tarate cand faina este mai sigura si buna (chiar daca e putin mai scumpa)
Va multumesc mult pentru sfaturile oferite.Am decis sa fac contract de vanzare cumparare

Alte discuții în legătură

Asigurare ramasa pe fostul proprietar ContSters368953 ContSters368953 Buna ziua, Am o mica problema, am avut accident cu o motocicleta acuma 1 luna, am fost lovit de cineva cu masina, vinovat ii cel cu masina, o venit cei de la ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru inmatriculare motocicleta! Cosmin09 Cosmin09 Buna ziua, ma confrunt cu o ''mica'' dilema. In urma cu cateva saptamani m-am hotarat sa achizitionez o motocicleta avand in vedere ca vine vara (numai ... (vezi toată discuția)
Ajutor - asigurare pentru moto cu proprietar neschimbat in acte neneaion neneaion Va rog sa ma ajutati {sint nou pe forum} Am cumparat acum 2 ani o motocicleta veche din 1988 de la un intermediar.Am facut CV de mina intre mine si el,mi-a dat ... (vezi toată discuția)