avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare contract drepturi autor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare contract drepturi autor

Buna ziua,
Urmeaza sa inchei un contract de drepturi de autor cu firma la care lucrez acum. Am si carte de munca pe care primesc salariul minim, iar restul de bani pe drepturi de autor. As dori sa stiu daca acest contract trebuie inregistrat undeva (ITM etc.) si daca trebuie sa ma ocup eu de acest lucru sau se ocupa tot angajatorul. Mi s-a spus ca voi semna o anexa in fiecare luna in care se precizeaza exact lucrarile efectuate... Si inca o intrebare... in cazul indemnizatiei pt. concediul de 2 ani postnatal, se iau in considerare si veniturile de pe drepturi de autor, sau doar cele de pe cartea de munca? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 14:51, 5 Mai 2010
COntractul de drepturi de autor nu se inregistreaza la ITM.
La sumele rezultate din acest contract doar se aplica impozitul. Despre celelalte contributii ar trebui sa se preocupe "salariatul".

Pentru indemnizatia de crestere copil......... da se iau in considerare sumele de pe contractul de drepturi de autor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal - cine il plateste + cum se calculeaza sorina_a_b sorina_a_b As dori sa stiu daca indemnizatia pentru concediul prenatal se acorda de catre angajator si cum/ cand/ de unde isi recupereaza acesta banii. O alta ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune drepturi de autor BiaS BiaS Buna ziua. va rog sa ma jutati cu mai multe detalii referitoaare la contractul de cesiune de drepturi de autor. Firma la care lucrez pentru a-si reduce ... (vezi toată discuția)
Neplata concediului prenatal/postnatal. nashiku nashiku buna ziua , Am si eu nevoie de niste sfaturi din partea dumneavoastra.Sotia mea este in ultima luna de postnatal iar angajatorul nu i-a platit niciun ... (vezi toată discuția)