avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie gemeni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie gemeni

Buna ziua!
As avea o mare rugaminte la dumneavoastra sa-mi spuneti cum se calculeaza indeminzatia pentru gemeni.
De la dep.de contabilitate de la unitatea unde lucrez mi s-au pus ordonante si legi in fata din care nu am reusit sa intelg exact.( OUG 148/2005, etc)
Am sunat si la unul din departamentele din primaria sectorului 6 si nimeni nu a reusit sa-mi dea un raspuns exact.Am primit doar raspunsuri ambigue cum ar fi: se pare, s-ar putea...sa vedem, etc.
Ideea este daca se primesc 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului - copiilor in cazul meu (daca optez asa)+ 6 mil pentru al doilea copil sau daca aleg 85% raman doar cu acestia, indiferent ca sunt 2,3 copii??

Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Minodora Sorian , Consilier juridic 14:00, 5 Mai 2010
Primiti 85% plus 6 milioane de fiecare copil.Nu este nimic ambiguu, deci nu i lasati sa va pacaleasca!
Primiti 85%, iar pentru al doilea copil, 6 milioane. Daca cei 85% din media veniturilor salariale nete este sub 85%, atunci optati pt. 6 milioane. In total ar fi minim 12 milioane, plus alocatia de 2 milioane pt. fiecare copil. Am vorbit in lei vechi, asta e...inca e perioada tranzitorie cu leii vechi si noi.
Sa va traiasca bebelusii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea corecta a indemnizatiei pentru crestere copil shatterhand shatterhand Sunt o mama a unui bebelus de 8 luni si jumatate ,am ales sa stau in prenatal 2 ani ,indemnizatia mea este de 600 lei (in urma salariului minim) + 200 lei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru crestere gemeni cojocaruverginica cojocaruverginica buna ziua , sunt mama de gemeni nascuti in 9 decembrie 2011, primesc indemnizatie 600 lei pentru fiecare . As vrea sa stiu daca sunt schimbari in urma noii ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei pentru ccc cinevadelabloc cinevadelabloc Doresc sa stiu daca am calculat bine indemnizatia pentru cresterea copilului dupa noua lege: Daca voi naste gemeni si optez pentru concediul de 2 ani, voi ... (vezi toată discuția)