avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... instanta/litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

instanta/litigii de munca

sunt in instanta in litigiu de munca pentru drepturi salariale cu o societate; societatea nu a depus intampinare, nu s-a prezentat in instanta, nu a depus niciun inscris solicitat de instanta. Eu am probat prin inscisuri (facturi intocmite sub semnatura si numele meu) perioada lucrata . Instanta a inceput sa solicite acte de la societate (contract de munca, dovada platii salariului,etc) Presedinta de complet e super-plictisita de caz,(sunt la al patrulea termen), nu a aplicat nicio sanctiune nici pentru nedepunerea inscrisurilor solicitate, nici pentru neprezentarea martorilor (reprezentanti ai societatii). Iar acum tot pe mine ma intreaba daca insist sa mai cer probele respective (martori+inscrisuri), declarand ca e ultima oara cand le mai solicita.Adica,daca probele mele nu i se par suficiente, pot pierde procesul pt ca ea nu a reusit sa-si impuna autoritatea in fata societatii? Societatea mai poate avea castig de cauza dupa comportamentul avut pe parcursul procesului?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 19:41, 5 Mai 2010
Doar instanta poate aprecia asupra probelor. Daca dvs considerati ca, din probele adminsitarte de dvs reiese fara echivoc doleanta dvs...atunci este posibil sa aveti castig de cauza.
solicitati sa intreprinda demersurile si la itm si sa puna la dispozitie itm actele privitoare la contractul de munca si la statele de salarii.
Pai daca societatea nu s-a aparat nu s-a conformat dispozitiilor instantei propuneti amendarea acesteia si conform inscrisurilor din dosar sa dispuna.
Sau mai bine mergeti la itm si achitati suma de 40 lei sa va elibereze certificat din care sa rezulte : situatia contractului dvs de munca si suma mentionata in statele de salarii - ma refer la net/luna.
itm a fost sesizat, a facut control, a amendat societatea si a dispus masuri obligatorii in sensul constituiri de drepturi salariale subsemnatei si inreg. contractului de munca. Societatea a facut plangere contraventionala si a pierdut. Toate aceste probe sunt la dosar (procesul verbal al ITM, masurile dispuse si decizia irevocabila a instantei in plangerea contraventionala). Peste ele, actuala instanta mi-a cerut.obsedant..sa vin si cu martori. I-am propus si nu se prezinta.
Probele depuse sunt bune, dar pentru a fi sigura de castig, am solicitat suplimentar si celelalte probe. Daca instanta renunta la ele datorita pasivitatii societatii, eu ce vina am?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
nitmar, utilizator
În dreptul muncii regula este că sarcina probei îi revine angajatorului, indiferent de poziţia pe care acesta o are în proces, iar dacă el nu reuşeşte să facă dovada temeiniciei şi legalităţii măsurii luate, angajatul va avea câştig de cauză .
Sa va auda Dumnezeu.
Desi la cat m-a "frecat" pe mine instanta, cerndu-mi inclusiv martori peste inscrisuri, parca nici nu a auzit de aceasta prevedere legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu instanta nitmar nitmar sunt in instanta in litigiu de munca pentru drepturi salariale cu o societate; societatea nu a depus intampinare, nu s-a prezentat in instanta, nu a depus ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal pentru masurile impuse? nitmar nitmar Pe scurt: restante salariale de la firma X si restante salariale de la firma y-unde am lucrat ulterior, apartinand aceluiasi individ.ITM sesizata, face control ... (vezi toată discuția)
Instanta litigiu munca nitmar nitmar itm a facut un control la societatea reclamata de mine pentru restante salariale; a aplicat amenda si a impus masuri obligatorii de constituire a drepturilor ... (vezi toată discuția)