avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu instanta

sunt in instanta in litigiu de munca pentru drepturi salariale cu o societate; societatea nu a depus intampinare, nu s-a prezentat in instanta, nu a depus niciun inscris solicitat de instanta. Eu am probat prin inscisuri (facturi intocmite sub semnatura si numele meu) perioada lucrata . Instanta a inceput sa solicite acte de la societate (contract de munca, dovada platii salariului,etc) Presedinta de complet e super-plictisita de caz,(sunt la al patrulea termen), nu a aplicat nicio sanctiune nici pentru nedepunerea inscrisurilor solicitate, nici pentru neprezentarea martorilor (reprezentanti ai societatii). Iar acum tot pe mine ma intreaba daca insist sa mai cer probele respective (martori+inscrisuri), declarand ca e ultima oara cand le mai solicita.Adica,daca probele mele nu i se par suficiente, pot pierde procesul pt ca ea nu a reusit sa-si impuna autoritatea in fata societatii? Societatea mai poate avea castig de cauza dupa comportamentul avut pe parcursul procesului?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 15:57, 5 Mai 2010
in cazurile litigiilor de munca "dovada" actiunii cade in sarcina angajatorului. daca acesta nu-si indeplineste obligatiile legale poate fi sanctionat. dar, daca nu depune in instanta actele solicitate poate fi decazut si, in acest caz instanta judeca cauza pe documentele depuse de contestator. atitudinea judecatoareai s-o punem pe seama numarului mare de dosare de solutionat!
in acest caz consider ca dumneavoastra va este mult mai usoara probatiunea. Intrucat angajatorul a inteles sa nu depuna nici un inscris in acest sens proba dumneavoastra cu martori pe care puteti sa-i prezentati la urmatorul termen -nu-i tineti in sala sa astepte pe hol- este esentiala angajatorul neputandu-va opune mai nimic
bafta
sanctiuni exisata dar ati dat in judecata un angajatior nu pentru a fi el sanctionat sau ca instanta sa-l invete ce are de facut vedeti-va de treaba faceti-va probatiunea cum stiti si veti castiga
eu nu vad unde aveti probleme cu justitia
Daca din probele aflate la dosar rezulta ca cererea dvs. este intemeiata, instanta va solutiona cauza dupa aceste probe. Daca angajatorul a inteles sa nu-si faca apararea e pierderea lui.
martorii solicitati sunt reprezentanti ai societatii- si nu se prezinta de 3 termene. Instanta se pregateste sa renunte la probele solicitate de mine (inscrisuri din societate+martori) datorita pasivitatii societatii. Si nu stiu daca va fi in favoarea mea acest lucru.Inscrisurile depuse sunt bunicele, dar cele solicitate ar fi fost sa zicem...zdrobitoare. Nu am solicitat sanctionarea, tocmai pt ca nu vreau sa interpreteze instanta ca-i spun ce are de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta/litigii de munca nitmar nitmar sunt in instanta in litigiu de munca pentru drepturi salariale cu o societate; societatea nu a depus intampinare, nu s-a prezentat in instanta, nu a depus ... (vezi toată discuția)
Incalcarea dreptului la aparare si contradictorialitate FRD FRD Pot invoca dupa mai multe termene de judecata pe cale deexceptie absoluta incalcarea dreptului meu la aparare pentru urmatoarea situatie? Intr un litigiu de ... (vezi toată discuția)
Cerere in probatiune ramy84 ramy84 Societatea comerciala unde sunt angajata a formulat o plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiei ... (vezi toată discuția)