avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Oare se poate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Oare se poate?

Am avut un accident de masina din care a rezultat decesul cumnatului si ranirea usoara a ceilalte parti care venea din sens invers, ei nu au avut pretenti doar cu casa de asigurare ramane de vazut. Eu am avut alcolemie in sange 80 la prima, 90 la a doua testare, fratele nevestei a decedat , cand am fost prima data in fata procurorului pentru material mia spus ca nu am nevoie de avocat ca oricum este cu suspendare, oare ai adevarat sau de ce mi-a zis procurorul asa ceva ? Pot face recurs daca nu este cu suspendare dupa aia? Si dupa aia sami bag avocat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:02, 6 Mai 2010
Alen1981 a scris:

Iti raspund ca si eu am un caz asemanator cu al tau, tot acolo ajungem. Eu am fost la avocati dar nu am luat nici unul ca am dreput la recurs. bafta!
/quot]

Aveti doua postari succesive,in care "faceti niste pronosticuri",unul dintre ele,referindu-se la faptu ca daca victima este un membru al familiei,pedeapsa va fi cu suspendarea executarii.
Cu tot respectul,ar fi bine sa puteti detalia care sunt considerentele care v-au determinat sa dati un asemenea "pronostic" pentru ca acesta este periculos pentru persoane care au nevoie de un avocat in situatii unde limitele inchisorii sunt intre 5 si 15 ani.
Daca dvs.doriti sa mergeti pe aceasta idee si sa actionati in consecinta,este optiunea si dreptul dvs,dar a emite idei nefundamentate juridic pe acest aspect,mi se pare destul de periculos pentru ca in aceasta"ecuatie juridica" sunt foarte multe "variabile",in functie de fiecare faptuitor si in functie de fiecare situatie in parte.
Posibil sa aiba dreptate procurorul, dar legea prevede asistarea inculpatului in procesul penal de catre un avocat ales sau din oficiu. Aveti nevoie de un aparator deoarece sunteti vinovat!
smeagull a scris:

Apelati la un avocat cat ma repede, nu va zgarciti la bani contra libertatea dvs., e pacat... :( Procesele nu se desfasoara / nu trebuie lasate sa se desfasoare pe baza de pareri si promisiuni, iar procurorul imi este clar ca v-a dus cu zaharelul ca sa-si usureze munca intr-un fel sau altul.

Da, avocatul poate incurca ancheta penala si interesul procurorului este ca totul sa mearga ca uns.
Exista insa si situatii in care procurorul spune ca se va gandi...ceea ce poate insemna ca ar fi bine...
Insa, exista si cazuri in care zice ca se va gandi dar...nu este bine pentru acuzat...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces penal Danciu Elena Danciu Elena Aparat intrun proces penal pentru omor din culpa prietenul meu este aparat de un avocat din oficiu , daca setinta se da cu executare se poate face recurs, si ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima decedata - sofer ->0.94 mg/l aer expirat cryisty cryisty Salut ... As avea o intrebare mai lunga ... Cazul unui prieten -> Intr-o seara in jurul orei 23:00 , 5 tineri (dintre care 1 minor) , au plecat in afara ... (vezi toată discuția)
Prins fara permisul de conducere al3x123 al3x123 Am fost si eu prins cu permisul suspendat .....nu am antecedente nu am fost baut am avut toate actele la masina , nu am depasit viteza legala, care sunt ... (vezi toată discuția)