Am de recuperat o datorie de 130 mil si penalitati pana acum de 90 mil. Am semnat un contract (si stampilat ) cu fata de la marketing (la fel si facturile, una este si stampilata). Respectiva fata a plecat tocmai din cauza faptului ca ei nu platesc facturile in general si o pun pe ea intr-o situatie penibila.
Momentan ei nu vor sa plateasca decat jumatate din suma principala.
Avem castig de cauza dc dam in judecata chiar dc contractul nu e semnat de administrator?
Din cate am dedus facturile au fost inregistrate la contabilitate.
In opinia mea daca intruniti conditiile prevazute de og 5/2000 puteti cere o somatie de plata, bineinteles daca vorbim despre raporturi comerciale (intre 2 societati).
Am avut o situatie asemanatoare cu a d-voastra. In raporturi comerciale, acceptarea facturilor (indiferent daca s-a incheiat sau nu un contract intre firma d-voastra si cea care va datoreaza bani) prin semnatura si stampila, va da dreptul sa ii somati (si chiar actiona in instanta pentru a va recupera datoriile).
Solicitati instantei o ordonanta de plata in baza OUG 19/2007. Este mult mai lesnicioasa si se aplica creanţelor certe, lichide şi exigibile ce reprezintă obligaţii de plată a unor sume de bani care rezultă din contracte comerciale. Se judeca de urgenta, in termen de 90 de zile de la data introducerii cererii creditorului, iar termenul de plată nu va fi mai mic de 10 zile şi nici nu va depăşi 30 de zile de la data comunicării ordonanţei de plată.
Noi am apelat la o firma de recuperari si ei i-au somat. Din discutiile pe care firma de crecuperari le-a avut cu cei care datoreaza banii, au inteles (voalat) ca ei nu se tem de instanta pentru ca contractele si facturile nu sunt semnate de administrator, ci de un angajat care nici nu mai lucreaza la ei. Ma tem sa nu ii dam in judecata si ulterior sa castige tot ei, sa mai platim si cheltuieli de judecata.
De asta sunt in dubii daca este calea cea corecta, ei dorind sa achite doar jumate din suma- ceea ce nu imi copera cheltuielile. Ei vor zice ca jobul (prestarea de serviciu) nu a fost corespunzatoare (desi este o minciuna si nu am trimis nicio notificare pe durata desfasurarii acesteia).