Buna ziua. Am si eu o nelamurire: o sc imi datoreaza 77.031 lei + dobanzi, iar administratorul nu pare a fi prea afectat de aceasta datorie. Am facut o somatie de plata, dar imi e frica sa nu deschida insolventa.
As avea urmatoarele intrebari:
1. Ar fi posibila o cerere de sechestru in cadrul somatiei de plata? Din cate am citit pe forum, unele instante accepta , altele nu.
2. La ce valoare s-ar ridica cautiunea?
3. daca mi se respinge cererea de sechestru in cadrul somatiei, pot recupera cautiunea achitata?
Se pot lua masuri asiguratorii-art. 591 alin 2 cod pr civ
Daca ai o creanta exigibila -instanta fixeaza cautiunea
sE face cerere separata , nu in cadrul somatiei de plata cum a precizat si colega- se judeca de instanta in camera de consiliu in urgenta
Asa cu au raspuns si colegele mele nu este admisa cererea de sechestru in cazul somatiei de plata. Prin judecarea somatiei de plata nu se intra pe fondul raporturilor juridice.
De regula cautiunea se fixeaza la 10% din din suma datorata iar in cazul in care pierdeti procesul cautiunea nu o veti recupera ea este destinata acoperirii pierederilor suferite de partea adversa ca urmare a procesului.
Am facturi - toate semnate si stampilate de debitoare. Toate sunt exigibile. DAca castig procesul , deci, inseaman ca recuperez valoarea cautiunii? MA scuzati ca va intreb, insa 10 % s-ar ridica undeva la suma de 7.700 lei. SI pe timp de criza, e o suma frumusica.