Impreuna cu sotul meu avem o ipoteca de gr.1 asupra imobilului detinut in coproprietate.
O alta banca a inceput executarea silita asupra acestui imobil( credit de nevoi personale negarantat ).Ce se intampla cu ipoteca , ne apara de executare?
Mentionez ca acest credit de nevoi personale a fost contactat doar de mine contractul nefiind semnat de sotul meu.
Buna ziua !
Ipoteca nu va apara de executare, dar va sfatuiesc sa introduceti contestatie la executarea silita si sa incunostiintati banca creditoare in favoarea careia ati instituit ipoteca in vederea interventiei in nume propriu.Trebuie avut in vedere ca banca ce v-a acordat creditul ipotecar are o garantie reala , constand tocmai in acest imobil.
Cu stima !
Executarea este posibila doar in raport cu obiectul pe care titlul executoiu l-a determinat, la cererea creditorului, cu incuviintarea judecatorului. Fara incuviintarea judecatorului precum si fara a va notifica dv executarea de bunavoie a obligatiei, nu au cum sa inceapa executarea.
Potrivit cpc, creditorii personali (respectiv banca) ai unui debitor (dv) copropietar sau codevalmas nu vor putea sa urmareasca partea acestuia din imobilele aflate in proprietate comuna, ci va trebui sa ceara mai intai imparteala lui. Iar petrivit c.fam., creditorii personali ai unuia dintre soti nu pot urmari bunurile comune ale sotilor, dar pot solicita impartirea bunurilor comune.
Multumesc mult.Puteti sa-mi spuneti termenul in care sotul meu trebuie sa intoduca contestatia la executare( au am primit deja somatia de plata prin executor dar nu mi s-a atasat incuinviintarea executarii si nici nr. dosarului de executare din instanta.Inca o data mutumesc
Contestatia la executare o puteti introduce si dv in calitate de codevalmas al imobilului , chiar si banca in favoarea careia s-a instituit ipoteca si se face in termen d e15 zile de la data la care:
a) conestatorul a luat la cunostinta de executare
b)contestatorul sau debitorul a primitsomatia