avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PRIETENA MEA ARE DREPTUL?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PRIETENA MEA ARE DREPTUL?

IN ANUL 2004 MI-AM CUMPARAT UN IMOBIL PRIN CREDIT IPOTECAR PE 20 DE ANI, IN CONTRACTUL DE VANZARE-CUMPARARE SUNT TRECUT DOAR EU SINGURUL PROPRIETAR. DIN ANUL 2005 S-A MUTAT IMPREUNA CU MINE IN ACEST IMOBIL SI PRIETENA MEA CU CARE LOCUIESC SI IN ZIUA DE AZI.
AS DORI SA IMI SPUNETI DACA PRIETENA MEA AR PUTEA SA PRETINDA VREUN DREPT ASUPRA IMOBILULUI SAU ASUPRA BUNURILOR DIN ACEST IMOBIL AVAND IN VEDERE CA ATAT PENTRU IMOBIL CAT SI PENTRU BUNURI PLATESC DOAR EU, PRIETENA MEA NU CONTRIBUIE CU ABSOLUT NIMIC.
Indiferent cat ar sta cu dvs nu v-a capata vreun drept de proprietate asupra bunurilor dvs. (am observat ca inca mai circula legenda celor 5 ani de concubinaj). DAR si un concubin poate dovedi ca A CONTRIBUIT la dobandirea unui bun.
Bunurile dobandite in timpul concubinajului devenind proprietatea fiecaruia dintre concubini potrivit contributiei aduse la achizitionarea lor. Bunurile acumulate de acestia devin proprietate comuna pe cote-parti pentru fiecare, in functie de gradul de contributie la achizitionarea lor indiferent pe numele caruia dintre ei s-a facut actul de cumparare.
Asadar, in cazul unei eventuale despartiri, va trebui ca persoana interesata sa dovedeasca cu acte si martori tot ceea ce pretinde.
pai si cum se poate dovedi ca a stat in concubinaj ? :D pana la urma era doar prietena / un musafir samd ... care a stat cateva zile la mine ... cum poate el / ea dovedi ca stat cu ea / el ... ???
Roaga un prieten sa urce in lift cu un vecin de-al tau si sa provoace o discutie despre tine. O sa fii surprins....nici tu nu-ti mai aminteai atatea lucruri despre tine.



ca a stat ....era ... care a stat cateva zile la mine ... ca stat cu ea / el ... ???

problema, in ghilimele, evident, e ca inca mai sta:)..si poate o sa mai stea...eu asta le doresc, oricum. sa nu se ajunga la mizerii, procente, partaje....

Alte discuții în legătură

Partaj dupa concubinaj ContSters97117 ContSters97117 Nu stiu daca problema mea se incadreaza in acest domeniu ,dar incerc totusi sa va adresez cateva intrebari in speranta ca imi veti putea raspunde, sau eventual ... (vezi toată discuția)
Partaj concubinaj - risc sau nu? adryan289 adryan289 Buna ziua.In 2012 mi-au cumparat parintii pe NUMELE MEU un ap cu 2 cam cu banii CASH insa recent am primit o oferta de la un vecin pentru a-l da la schimb cu ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are duap trairea in concubinaj? kristinapirvu kristinapirvu Buna ziua, Asn vrea sa stiu si eu... Unchiul meu a trait timp de 26 de ani in concubinaj cu o femeie.La inceput ei au locuit intr-o garsoniera data de la ... (vezi toată discuția)