avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... violarea corespondenței de cãtre fosta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

violarea corespondenței de cãtre fosta soției

Pe tot parcursul procesului de divorț, adică vreo 2 ani, fosta soție mi-a desfăcut toate plicurile venite de la banca unde am eu contul și era la curent cu toate tranzacțiile mele bancare. În acest timp eu nu mai locuiam acolo însă domiciliul îmi era și îmi este și acum la fosta locuință conjugală. Am descoperit infracțiunea în urmă cu câteva săptămâni, când i-a spus minorului de ce nu-i dă bani. Pentru că are tat'su destui. Având în vedere câte zile negre mi-a făcut, am posibilitatea să deschid un mic proces penal pentru violarea corespondenței? Există inclusiv soluții CEDO din care rezultă că inviolabilitatea corespondenței funcționează și între soți. Toate acestea s-au întâmplat după declanșarea procesului de divorț când eu nu mai locuiam acolo. În fapt, noi nu mai eram soți, iar ea a și folosit datele din corespondență ceea ce am înțeles că este o circumstanță agravantă.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ralu_2008 , utilizator 10:48, 6 Mai 2010
Puteti formula plangere penala pentru violarea corespondentei.
Insa, ar trebui sa anuntati banca si alte instituti asupra noii dumneavoastra resedinte unde sa va fie transmisa corespondenta. Asa o sa evitati alte disensiuni pe viitor.
plangere la politie
In masura in care puteti doivedi relatarile dvs.cu probatorii,cu acte,martori,alte mijloace probatorii prevazute de lege,formulati plangere penala ,in baza art.195 c.pen,pentru violarea secretului corespondentei,impotriva sotiei dvs.
Avand in vedere aspectul esential ca nu locuiti la locatia unde sunt expediate ,informati bancile adresa unde sa expedieze corespondenta .
In situatia in care sustinerile dvs pot fi probate in conditiile legii,formulati plangere sub aspectul prevederilor art 195 Cod penal
În acest timp eu nu mai locuiam acolo însă domiciliul îmi era și îmi este și acum la fosta locuință conjugală.

ar cam trebui sa va schimbati actele de identitate...mai intai...avand in vedere ca nu mai aveti domiciliul de fapt la fosta locuinta conjugala.

am posibilitatea să deschid un mic proces penal pentru violarea corespondenței? Există inclusiv soluții CEDO din care rezultă că inviolabilitatea corespondenței funcționează și între soți.

...nu aveti nimic impotriva ca mama copilului dvs sa fie pedepsita penal, nu? adica v-ati gandit bine la asta...

În fapt, noi nu mai eram soți, iar ea a și folosit datele din corespondență ceea ce am înțeles că este o circumstanță agravantă.


da, desigur...
stiati f bine unde vin plicurile de la banca...trebuia sa faceti demersuri sa vi le trimita la noua adresa...



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere prealabilã Cristian Marian Cristian Marian I-am făcut fostei soții (astazi divorțați) care m-a hărțuit și mă hărțuiește la modul inimaginabil o plângere ... (vezi toată discuția)
Furt din cutia poștală kikybaly kikybaly Bună seara, Mă confrunt cu următoarea situație: În blocul în care locuiesc, corespondența pe care ar trebui să o primesc în cutia poștală ... (vezi toată discuția)
Fost proprietar/ aceeasi adresa gabi_69 gabi_69 Buna ziua. Imi cer scuze pentru inceput daca nu am postat pe aria potrivita, rog eventual un moderator sa mute unde trebuie. Acum vreo 3 ani si ceva am ... (vezi toată discuția)