avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contract de vanzare cumparare

buna ziua. am discutii contradictorii cu o prietena.... sotul plecat in strainatate la munca trimite bani sotiei sa cumpere un apartament. aceasta poate cumpara apartamentul doar pe numele ei ? poate face clauza ceva ca la un eventual partaj sotul sa nu poata avea dreptul?dac exista si un copil minor care o sa implineasca in curand 18 ani poate face in aasa fel incat sa devina copilul propietar pe apartament astfel sotul sa ramana fara nimic? sau daca apartamentul este gajat se poate partaja? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 10:12, 6 Mai 2010
Sotia poate incheia contractul de vanzare-cumparare singura, insa se va preciza in contract faptul ca este casatorita, prin urmare bunul va fi comun.
Daca cumpara copilul care trebuie sa fie major, atunci bunul va fi numai al copilului.
si daca nu spune ca este casatorita?
daca nu spune ca e casatorita face un fasl in declaratii si intra sub incidenta legii penale.. in plus, actele sunt anulabile
in plus, exista dovada trimiterii banilor necesari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota maxima partaj dan_plescan dan_plescan In timpul casatoriei am lucrat legal in strainatate si am trimis sotiei toti banii economisiti pt ca ea sa cumpere un apartament si o garsoniera ca bunuri ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar un apartament dar sotul sa nu aiba niki un drept asupra lui elaela elaela buna dimineazza!as avea o intrebare:sunt casatorita legitim si vreau sa cumpar un apartament pe numele baiatului in varsta de 4 ani si o luna.se poate?sau ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil - misu.teracota misu.teracota sunt casatorita si am 1 copil minor prescolar in prezent locuim singuri (eu,sotul si copilul) in apartamentul socrilor care sunt coproprieteri, apartamentul ... (vezi toată discuția)